Eveniment

ZF Live. EY România: Taxarea marilor averi trebuie să înceapă cu amnistie fiscală

Autor: Greta Bogdan

13.08.2015, 00:05 754

Sistemul românesc şi legislaţia în vi­goa­re îi vor ajuta pe inspectorii fiscali să ajun­gă la rezultatele aşteptate, a spus Gabriel Sincu, director executiv al  com­pa­niei de audit şi consultanţă fiscală EY România.

„Deşi legislaţia există, este «şchioa­pă» şi funcţionează numai pe jumătate. În ciuda faptului că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are această iniţiativă lăudabilă (de verificare a persoanelor care prezintă „risc fiscal“- n.red.), mă tem că rezultatul nu va fi cel aş­teptat. Legea este  incompletă, iar in­spec­torii fiscali nu vor putea pune în scris nişte acuzaţii care să şi ţină în faţa in­stanţei în cazuri speciale, nepre­vă­zute“, a spus Gabriel Sincu, prezent ieri la emisiunea online de business ZF Live.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început săptămâna trecută programul de verificare a per­soa­nelor cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat cu 313 dosare, de care se ocupă 60 de inspectori. Din totalul de 14,3 milioane de persoane care obţin ve­ni­turi impozabile, ANAF a selectat aproa­pe 300.000 pentru eşantionul sem­ni­ficativ supus analizei de risc. Printre aceş­tia se numără asociaţi sau acţionari care au împrumutat firma cu peste 200.000 de lei, persoane care au cum­părat bunuri sau case de peste 70.000 de euro, au depozite anuale de peste 150.000 de lei sau au achiziţionat maşini mai scumpe de 25.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO