Eveniment

VIDEO ZF Live. Luca Gentile, directorul ICE România: Schimburile comerciale România - Italia au depăşit 13 mld. euro

Autor: Roana Rotaru

30.05.2016, 00:06 374

Relaţiile economice dintre Ro­mânia şi Italia sunt în continuă creştere, po­trivit lui Luca Gentile, directorul ICE România, care se aşteaptă să ve­dem în viitorul apropiat mai mulţi in­ves­titori italieni în zona de infra­struc­tură şi construcţii, dar şi în zone în care aceştia se pot folosi de fon­durile euro­pene destinate dezvol­tării României.

„Este greu să găseşti un sector care să nu fi fost acoperit de investitorii italieni, de la agricultură, industria alimentară, infrastructură, transport sau energie, IT şi outsourcing. Cam orice domeniu a fost deja acoperit de investitorii italieni”, a declarat Luca Gentile, în cadrul emisiunii ZF Live.

Numai anul trecut, numărul de com­panii italiene prezente pe piaţa din Ro­mânia a crescut cu aproximativ 2.200 de unităţi,  depăşind un număr total de 41.000 de companii cu acţio­nariat italian, înregistrate la noi în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO