ZF Live. Mihaela Andriescu, KeysFin: Mai sunt aproximativ 10.000 de companii în insolvenţă în România. Restul au încheiat procedurile sau au intrat în faliment

12 iul 2017 Autor: Ştefan Stan

Companiile din România lucrează mai eficient şi au şi rezultate mai bune, în condiţiile în care peste 41% dintre firme au avut o cifră de afaceri în creştere anul trecut faţă de 2015, iar 23% sunt stabile, ceea ce lansează un semnal bun pentru economie, a declarat Mihaela Andriescu, business development manager KeysFin, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„În fiecare an facem o analiză a companiilor din România, în funcţie de situaţiile financiare depuse la Ministerul de Finanţe. Din analiza făcută de noi rezultă că nu stăm rău. Dacă ne uităm comparativ cu datele din 2015, sunt o serie de indicatori care au avut o evoluţie pozitivă“, a spus managerul KeysFin.

Andreiescu a dat exemplu lichiditatea curentă. Majoritatea sectoarelor de activitate în 2016 au lichiditate curentă mai bună ca în 2015, mai puţin sectorul construcţiilor. De asemenea, se observă o marjă operaţională mai bună.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2017

 
Cuvinte cheie:
ZF Live
, Mihaela Andriescu
, KeysFin
, insolventa
, companii
, firme
, eficienta
, cifra de afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide