ZF Live. Mihai Rădulescu, Casa de Avocatură Rădulescu & Muşoi: „Amenda dată unei firme care nu respectă legea concurenţei poate însemna profitul ei pe trei ani“

13 sep 2017 Autor: Dragoş Dinu

Mihai Rădulescu: „Sunt foarte multe exemple în care cazul construit de Consiliul Concurenţei a pornit de la activitatea unei asociaţii în care firma era membră. Când este vorba de o suspiciune, atunci vorbim de acele încălcări care îmbracă forma unui cartel, adică o înţelegere între competitori, care, evident, se răsfrânge în mod negativ asupra consumatorului final“

Amenda care poate fi dată de Consiliul Concurenţei firmelor care încalcă legea variază între 0,5% şi la 10% din cifra de afaceri a companiei, echivalentul profitului firmei pentru o perioadă de doi sau de trei ani, a spus avocatul Mihai Rădulescu, partener fondator al Casei de Avocatură Rădulescu & Muşoi, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

„Sunt foarte multe exemple în care cazul construit de Consiliul Concurenţei a pornit de la activitatea unei asociaţii în care firma era membră. Când este vorba de o suspiciune, atunci vorbim de acele încălcări care îmbracă forma unui cartel, adică o înţelegere între competitori, care, evident, se răsfrânge în mod negativ asupra consumatorului final“, a spus Mihai Rădulescu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2017

 
Cuvinte cheie:
ZF Live
, Mihai Radulescu
, Casa de Avocatura
, Radulescu & Musoi
, amenda
, firma
, legea concurentei
, consiliul concurentei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide