Eveniment

Ziarul Financiar a premiat 15 case de avocatură pentru activitatea din 2009

Ziarul Financiar a premiat 15 case de avocatură pentru activitatea din 2009
16.06.2010, 21:04 76

Ziarul Financiar a premiat, miercuri seară, 15 case de avocaturăpentru activitatea din 2009 sau pentru serviciile prestate îndiferite domenii de afaceri, de la litigii la tranzacţiiimobiliare, finanţări bancare sau energie.

Astfel, au fost acordate 15 premii, printre care unele pe domenii(retail, imobiliare, energie, bănci, telecom, asigurări şi farma)pentru firmele de avocatură care au intermediat cele mai importantetranzacţii, dar şi premii speciale.
Premiul pentru cel mai important litigiu câştigat în 2009 a fostobţinut de casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, pentruasistarea statului român în litigiul contra EDF.

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din piaţa de retail afost acordat RTPR Allen & Overy, pentru asistarea acţionarilorProfi la vânzarea reţelei de supermarketuri, şi Schoenherr&Asociaţii, pentru asistarea Enterprise Investors la achiziţiareţelei Profi.

Cea mai mare tranzacţie imobiliară din 2009, respectiv achiziţiaEuropean Park Brăila de către NEPI, de la BelRom, i-a avut caavocaţi pe Reff & Asociaţii, pentru cumpărător şi pe VoicuFilipescu pentru firma care a vândut.

Pentru cel mai promiţător start-up a fost premiată casa deavocatură Peli Filip, care a asistat CVC Capital la achiziţiaoperaţiunilor locale ale producătorului de bere InBev.

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din energie în 2009 afost câştigat de Ţuca Zbârcea & Asociaţii, pentru asistarea CEZla vânzarea pachetelor minoritare de la CEZ Distribuţie şi CEZVânzare şi de Popovici Niţu şi Asociaţii pentru asistarea FonduluiProprietatea la vânzarea acţiunilor la cele două companii.
Kinstellar a câştigat premiul pentru cea mai importantă finanţarebancară în 2009, pentru asistarea băncilor care au finanţatachiţizia InBev de către CVC.

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din telecom a fostatribuit societăţii Lina&Gruia, pentru asistarea Cosmote laachiziţia Zapp România şi firmei Stoica & Asociaţii pentruasistarea lui Saudi Oger la vânzarea Zapp.

Pentru cea mai mare tranzacţie din asigurări şi fonduri depensii au fost premiate Badea Clifford Chance, pentru asistarea AXAla achiziţia Omniasig şi Schoenherr & Asociaţii pentruasistarea Vienna Insurance Group la vânzarea Omniasig Life.
Popovici Niţu &Asociaţii s-a clasat pe prima poziţie lacategoria cea mai mare tranzacţie din servicii medicale în 2009,pentru asistarea acţionarilor MedLife la vânzarea a 36% dinclinică, alături de Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen,pentru asistarea SGAM la achiziţia a 36% din MedLife.

Premiul pentru avocatul antreprenorului român a fost obţinut deD&B David şi Baias pentru asistarea lui Alexander Hergan lavânzarea Iris Piteşti.
Dănilă Petre & Asociaţii a câştigat premiul pentru cea mai maretranzacţie cu un site, respectiv asistarea Naspers la achiziţiaautovit.ro.

Pentru cea mai mare tranzacţie pe bursa de la Bucureşti în 2009a fost premiată casa Muşat & Asociaţii, care a asistatRompetrol la achiziţia unor pachete de acţiuni la RompetrolRafinare şi Rompetrol Well Services.

Premiul pentru cea mare casă de avocatură în funcţie deveniturile obţinute în 2009 a fost câştigat de Ţuca Zbârcea &Asociaţii, iar premiile pentru a doua, respectiv a treia societatedin domeniu au fost obţinute de către Nestor Nestor DiculescuKingston Petersen şi Muşat & Asociaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO