Eveniment

Ziua cea mai lunga pentru guvernul Boc

06.06.2010, 23:49 21

Guvernul isi angajeaza astazi, de doua ori, raspunderea pe celedoua proiecte de acte normative de reducere a salariilor si apensiilor, in vreme ce PSD a anuntat ca va depune maine nu una, cidoua motiuni de cenzura, ca urmare a acestui demers.

Situatia este delicata pentru Executiv care are emotii legate nude ce va face opozitia, ci de modul in care vor vota propriiiparlamentari.

Aseara Guvernul i-a chemat la Palatul Snagov pe parlamentariiPDL - o intalnire la care urma sa vina nu doar premierul Emil Boc,ci si presedintele Traian Basescu.

Inainte de a-i intalni pe parlamentarii PDL in spatelegardurilor inalte si al portilor bine pazite ale Palatului Snagov,presedintele le-a transmis "pe surse" un mesaj elocvent: dacaGuvernul cade ca urmare a respingerii in Parlement a masurilor deausteritate, PDL trebuie sa treaca in opozitie.

Acest lucru ar presupune ca presedintele sa nu mai desemneze unpremier din partea PDL, in cazul in care Parlamentul adopta vreunadin cele doua motiuni de cenzura. Opozitia nu are voturile necesarepentru a demite Guvernul (este nevoie de 236 de voturi, iar PNL siPSD au impreuna 212 voturi) si mizeaza sa atraga restul de voturide la partidele care sprijina puterea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO