Finanţe personale

Dacă sunteţi micro-intreprindere sau PFA puteţi lua împrumut de 25.000 de euro, cu ajutorul Comisiei Europene

Dacă sunteţi micro-intreprindere sau PFA puteţi lua împrumut de 25.000 de euro, cu ajutorul Comisiei Europene

Autor: Iulian Anghel

18.05.2011, 14:50 3933

Un număr de 2.000 de micro-întreprinderi din România pot primiîmprumuturi de maximum 25.000 de euro printr-o facilitate acordatăde Comisia Europeană.

Aşa numitul "Instrument European de Microfinanţare Progress" asemnat un acord de împrumut de 8 milioane de euro cu instituţiaromână de microfinanţare Patria Credit, a anunţat ComisiaEuropeană. El va permite acordarea de împrumuturi cu o valoaremaximă de 25.000 de euro unui număr de peste 2.000 demicro-întreprinderi din România. Este cel de-al cincilea acord şicel mai mare de până acum din cadrul Instrumentului European deMicrofinanţare Progress, potrivit Comisiei.

Microfinanţarea Progress dispune de un buget de 200 de milioanede euro din partea Comisiei Europene şi a Băncii Europene deInvestiţii. El are ca scop sprijinirea microîntreprinderilor saupersoanelor fizice autorizate care au dificultăţi în obţinerea decredite de la băncile comerciale. Microfinanţarea Progress nu oferăfinanţare în mod direct microîntreprinderilor sau persoanelorfizice, ci prin intermediul instituţiilor ce acordă astfel demicrofinanţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO