Finanţe personale

Un acţionar semnificativ vrea să facă din Alimentara Slatina firmă de imobiliare şi propune investiţii de 5 milioane de lei

Un acţionar semnificativ vrea să facă din Alimentara...

Autor: Roxana Pricop

05.08.2015, 00:00 353

Societatea Multifunctional Ecologic System din Craiova, deţinută de Gheorghe Brătăşanu, vrea să schimbe obiectul principal de activitate al firmei Alimentara Slatina (simbol bursier ALRV) din comerţ cu amănuntul în închirierea bunurilor imobiliare proprii.

Multifunctional Ecologic System deţine 33% din capitalul Alimentara Slatina şi a cerut completarea ordinii de zi a AGA din 17 august cu propunerea de schimbare a obiectului de activitate, solicitând şi aprobarea unor investiţii de 5 mil. lei în imobiliare şi piaţa de capital.

Acţionarul majoritar al Alimentara Slatina este SIF Oltenia (SIF5) cu o participaţie de 51,9% din capital.

În urmă cu patru ani, SIF Oltenia a fost în conflict deschis cu administratorii Multifunctional Ecologic System din Craiova. Firma din Craiova a fost înfiinţată de cei doi fii ai lui Florian Teodor Buzatu (fost director la SIF5, acuzat în 2011 că a adus prejudicii SIF-ului prin semnarea unor contracte păguboase).

Alimentara Slatina a încheiat anul 2014 cu un profit net de 761.000 de lei şi cu afaceri de 1,2 mil. lei, în stagnare faţă de 2013.  Acţiunile ALRV se tranzacţionează pe sistemul alternativ al bursei, la o cotaţie de 13 lei/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de 5,3 mil. lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO