Acţiunile Oil Terminal urcă la maximul a patru ani după ce Fondul Proprietatea taie din participaţie

2 mar 2017 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile Oil Terminal (OIL), cel mai mare operator în vehicularea produselor petroliere la Marea Neagră, au urcat ieri la 0,1745 lei, cel mai ridicat preţ din februarie 2013 încoace după ce Fondul Proprietatea şi-a redus deţinerea la companie de la 5,4% la 3,8%.
 
Acţiunile au urcat cu 15% ieri faţă de şedinţa precedentă, adică până la limita plafonului de tranzacţionare admis pentru o şedinţă pe sistemul de tranzacţionare al BVB.
 
Fondul Proprietatea a vândut un număr de circa 9 milioane de acţiuni OIL în tranzacţia de pe 24 februarie, când acţiunile au închis la 0,151 lei, ceea ce înseamnă că fondul a încasat pentru reducerea participaţiei la compania de stat circa 1,4 mil. lei. Cumpărătorul încă nu a fost raportat pe bursă.
 
La finele lunii ianuarie din acest an, Fondul Proprietatea a renunţat la două procese intentante Oil Terminal, unul într-un dosar datat noiembrie 2016, iar celălălt în octombrie 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.03.2017

 
Cuvinte cheie:
actiuni
, fond
, terminal
, fondul proprietatea
, proprietate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide