Fondul Proprietatea

Acţiunile Oil Terminal urcă la maximul a patru ani după ce Fondul Proprietatea taie din participaţie

Acţiunile Oil Terminal urcă la maximul a patru ani...

Autor: Liviu Popescu

02.03.2017, 00:05 908
Acţiunile Oil Terminal (OIL), cel mai mare operator în vehicularea produselor petroliere la Marea Neagră, au urcat ieri la 0,1745 lei, cel mai ridicat preţ din februarie 2013 încoace după ce Fondul Proprietatea şi-a redus deţinerea la companie de la 5,4% la 3,8%.
 
Acţiunile au urcat cu 15% ieri faţă de şedinţa precedentă, adică până la limita plafonului de tranzacţionare admis pentru o şedinţă pe sistemul de tranzacţionare al BVB.
 
Fondul Proprietatea a vândut un număr de circa 9 milioane de acţiuni OIL în tranzacţia de pe 24 februarie, când acţiunile au închis la 0,151 lei, ceea ce înseamnă că fondul a încasat pentru reducerea participaţiei la compania de stat circa 1,4 mil. lei. Cumpărătorul încă nu a fost raportat pe bursă.
 
La finele lunii ianuarie din acest an, Fondul Proprietatea a renunţat la două procese intentante Oil Terminal, unul într-un dosar datat noiembrie 2016, iar celălălt în octombrie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO