Fondul Proprietatea

FP continuă să scadă. Foştii proprietari, tot mai îngrijoraţi

Autor: Roxana Pricop, Andrei Chirileasa

27.01.2011, 23:57 96

Acţiunile FonduluiProprietatea (FP) au pierdut şi ieri 1,56%, după ce miercuriscăzuseră cu 1,46%, închizând la cotaţia de 0,63 lei/acţiune.

Tendinţa de scădere pe cares-au înscris acţiunile FP în ultimele două zile, care le-a împinstot mai departe de maximul de 0,675 lei atins marţi, la debut, esteprivită cu îngrijorare de foştii proprietari, care îşi văd valoareadespăgubirilor redusă.

"Preţul de la Bursă estefoarte, foarte slab. Sunt dezamăgit că preţul este mic şi că alţii,care au cum­părat acţiuni de pe piaţa gri, vând acum şi îşimarchează profiturile. Franklin Templeton ar trebui să intervină şisă răscumpere acţiuni de la foştii proprietari pentru a le oferiposibilitatea de a-şi încasa despăgubirile, şi nu de la speculatoricare au cumpărat la preţuri de nimic", spune Radu Georgescu,pensionar, care deţine circa 600.000 de acţiuni FP.

Valoarea tranzacţiilor cutitluri FP a continuat să scadă, fiind ieri de 24,5 mil. euro, subnivelul de 33 mil. euro de miercuri.

În primele trei zile,tranzacţiile cumulate cu acţiuni FP au depăşit 100 mil. euro. Lapreţul de 0,63 lei/acţiune, titlurile FP au un discount de 43% faţăde valoarea activului net de la finele lunii decembrie, mai micdecât în cazul SIF-urilor, care se tranzacţionează la un discountmediu de 50%.

Ieri au debutat şitranzacţiile cu derivate pe acţiunile Fondului Proprietatea la BVBşi la Sibex, contractele futures scadente în martie fiind cotatefoarte aproape de preţul de pe Bursă. La Sibex s-au tranzacţionatpeste 630 de contracte, faţă de 31 la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO