Fondul Proprietatea

FP vrea să facă răscumpărări şi pe bursa de la Londra

FP vrea să facă răscumpărări şi pe bursa de la Londra

Autor: Roxana Pricop

02.03.2015, 00:05 458
Franklin Templeton cere acordul acţionarilor Fondului Proprietatea (FP) pentru cel de-al şaselea program de răscumpărări ce va consta în achiziţia unui număr maxim de 891,7 milioane de acţiuni (7,3% din capital), operaţiunea vizând în premieră şi bursa de la Londra, unde ar urma să fie listate certificate de depozit sau titluri de interes legate de acţiunile FP.
 
Acţionarii vor vota propunerea administratorului în AGA din 27 aprilie. La cel mai recent preţ din piaţă, de 0,858 lei/titlu, cel de-al şaselea program ar valora 764 milioane de lei (173 mil.euro). Aceste răscumpărări ar putea fi finanţate din profitul record de un miliard de lei raportat de fond anul trecut, dar şi din posibile lichidări de active pe care fondul le-ar putea face pe parcursul anului. Răscumpărările se derulează acum doar pe bursa de la Bucureşti, unde acţiunile FP sunt printre cele mai lichide titluri.
 
Templeton vrea să listeze fondul la Londra în aprilie-mai, pe segmentul dedicat fondurilor de investiţii unde se vor tranzacţiona certificate de depozit sau titluri de interes legate de acţiunile FP. Spre deosebire de certificatele de depozit (GDR-uri), titlurile de interes (un fel de etichete ale acţiunilor) nu presupun taxe de conversie pentru deţinătorul care vrea să le transforme în acţiuni şi nici nu necesită un prospect pentru listare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO