Fondul Proprietatea

Record la Proprietatea: 214 de noi acţionari în doar o săptămână

14.01.2011, 13:56 55

Un număr de 214 de persoane au primit acţiuni la FondulProprietatea în ultima săptămână în care au mai fost posibiledespăgubirile la valoare fixă de un leu, urmând ca din 2 maidespăgubirile să realizeze în funcţie de preşul acţiunii FonduluiProprietatea.

Potrivit informaţiilor furnizate de Autroitatea Naţională pentruRestituirea Proprietăţilor, în intervalul cuprins între 3 şi 10ianuarie 2011, un număr de 214 persoane au fost despăgubite cuacţiuni la Fondul Proprietatea.

Autoritatea Naţională a pentru Restituirea Proprietăţilor(ANRP), instituţia respnsabilă de despăgubirea foştilorproprietari, a suspendat începând din 11 ianuarie, până pe 2 maiconversia titlurilor de despăgubire în acţiuni ale FonduluiProprietatea. Zeci de mii foşti proprietari cu dosarele dedespăgubire depuse la ANRP, unii încă din 2006, trebuie să aşteptedata de 2 mai pentru a afla preţul la care va fi calculatăconversia titlurilor de despăgubire în acţiuni la FondulProprietatea.

Până pe 11 ianuarie, un titlu de despăgubire în valoare de100.000 lei echivala cu 100.000 de acţiuni Proprietatea, însăîncepând din 2 mai va fi luat drept reper de conversie preţulacţiunii de pe Bursă şi nu valoarea nominală.

Potrivit legislaţiei, conversia titlurilor de despăgubire sesuspendă cu zece zile înaintea primei şedinţe de tranzacţionare peBursă a acţiunilor Fondului Proprietatea urmând a fi reluată după60 de şedinşe de tranzacţionare, când despăgubirile se vor acordala preţul mediu de pe Bursă şi nu la valoarea de un leu cum a fostpână în prezent.

Prima zi de tranzacţionare a acţiunilor Fondului Proprietateaeste 25 ianuarie.

Din 2005 până în prezent, circa 5.000 de foşti proprietari auprimit peste 6 miliarde de acţiuni Proprietatea. Statul român maiare 5,4 miliarde de acţiuni Proprietatea pentru despăgubireafoştilor proprietari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO