Fondul Proprietatea

Saga retrocedărilor: 145.000 de cereri au rămas în afara FP

Saga retrocedărilor: 145.000 de cereri au rămas în afara FP

Dorina Danielescu, preşedintele ANRP

Autor: Roxana Pricop

19.01.2012, 00:08 2352

Statul mai are de despăgubit circa 145.000 cereri depuse de persoane ale căror proprietăţi au fost confiscate de regimul comunist, după ce în ultimii douăzeci de ani a retrocedat zeci de imobile în natură, a plătit milioane de euro şi a terminat Fondul Proprietatea (FP), vehicul de investiţii în care a pus la bătaie acţiuni la cele mai valoroase companii din economie.

Mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului lucrează în prezent la o nouă lege în problema restituirii proprie­tăţilor şi au de la CEDO termen limită luna iulie până când trebuie să vină cu o soluţie eficientă. Aceştia trebuie să găsească o soluţie pentru a despăgubi circa 145.000 de cereri, potrivit estimărilor făcute de ZF în baza informaţiilor furnizate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

"Momentul în care ne aflăm este unul foarte important, definitoriu pot spune, pentru modul în care va continua şi se va finaliza procesul de restituire a proprie­tăţilor şi de acordare a despăgubirilor. Acum avem ocazia de a îmbunătăţi procesul de retrocedare şi de a lua măsurile necesare care să ne permită, într-un orizont de timp mediu, să putem spune că am încheiat acest dificil capital al reparării abuzurilor regimului comunist în materia dreptului de proprietate", a spus Dorina Danielescu, preşedintele ANRP, într-un interviu acordat ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO