Fonduri UE

630 de studenţi vor face practică pentru Nokia, Siemens sau Leoni pe salarii din bani europeni

Autor: Adelina Mihai

21.02.2011, 23:49 317

Compania Adecco Resurse Umane, parte a grupului cu activităţi înresurse umane Adecco, a câştigat un proiect în valoare de 2,85 demilioane de euro din fondurile europene pentru resurse umane, princare 630 de studenţi din Timişoara, Cluj şi Sibiu să urmeze stagiide practică în următorii trei ani în marile companii din acesteregiuni.

"Studenţii care participă la program vor primi câte 370 de leipentru cele trei săptămâni de practică din cadrul programului.Peste 100 de companii, clienţi ai Adecco, au anunţat deja că vor săparticipe la proiect, printre acestea aflându-se Nokia, Siemens,Bosch, Nestlé, Fujikura Automotive, Leoni, Electrolux sauKronospan, care vor pune la dispoziţie anual, în medie, câte 3-5locuri de practică", a spus Alexandra Cioclov, manager de marketingîn cadrul proiectului.

Proiectul, care se va desfăşura pe o perioadă de trei ani,vizează selecţia a câte 420 de studenţi în fiecare an, care să fieinstruiţi şi consiliaţi pentru orientarea în carieră. În funcţie derezultatele pe care le vor avea la evaluările din cadrulproiectului, 210 dintre aceştia vor fi înscrişi anual la programede training - de comunicare şi discurs public, de management şileadership, de negociere sau de lucru în echipă- pentru ca ulteriorsă facă practică în companii.

Pentru a participa la proiect, studenţii trebuie să fie în anulII sau anul III de facultate (pentru cei care au ciclul de licenţăde cel puţin patru ani, pentru că altfel practica nu esteobligatorie) şi să fie înscrişi la una din cele patru universităţidin aceste oraşe: Universitatea de Vest din Timişoara,Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj, Universitatea Tehnică dinCluj şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

"Obiectivul nostru, atunci când am depus cererea de finanţare,era ca minimum 50 din cei 630 de studenţi să se angajeze în cadrulcompaniilor în care au făcut practică", a mai spus Cioclov.Înscrierile se fac online, pe site-ul www.practica-ta.ro,construirea unor site-uri ale proiectului fiind obligatorie încadrul proiectelor finanţate prin POS DRU, unul din cele şapteprograme operaţionale de finanţare nerambursabilă, prin careRomânia are la dispoziţie 4,25 de miliarde de euro până în 2013.Acesta este programul de finanţări europene care a generat cea maimare competiţie în rândul românilor, cei care au reuşit să aibăproiecte aprobate reuşind să contracteze peste 80% (3,5 mld. euro)din valoarea totală a programului. Din 2008 până la începutulacestei luni în buzunarele celor care au câştigat finanţări prinintermediul acestui program au intrat peste 485 de milioane deeuro, aceasta fiind valoarea plăţilor (prefinanţări şi rambursări)acordate.

Adecco Resurse Umane este cea mai mare companie din cadrulgrupului Adecco din România (care mai cuprinde firma AdeccoRomânia), generând peste 60% din cifra de afaceri de 19,5 milioanede euro realizată de grup în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO