Fonduri UE

Bani europeni pentru instruirea a 1.700 de femei, directoare de HR sau angajate

Bani europeni pentru instruirea a 1.700 de femei, directoare de HR sau angajate

Autor: Adelina Mihai

12.10.2010, 23:54 69

Un număr de 1.700 de femei angajate în companiile privateromâneşti vor fi instruite pe bani europeni, în cadrul unui proiectîn valoare de 3,43 milioane de euro, finanţat din fondurileeuropene pentru resurse umane.

Dintre acestea, 800 de angajate au funcţii de conducere încadrul departamentelor de resurse umane şi vor primi o serie deinstrumente de asigurare a egalităţii de şanse la locul de muncă:un ghid (tipărit în 5.000 de exemplare) privind integrareaegalităţii de şanse în politicile companiilor, un portal,participarea la 16 seminarii organizate în toată ţara sau o carte(publicată în 4.000 de exemplare) care să cuprindă poveştile desucces ale femeilor angajate în companiile locale.

"Proiectul are trei activităţi majore: o campanie de informareprivind egalitatea de gen, care se va concretiza prin realizareaunui portal (în ianuarie 2011) şi prin elaborarea unui ghid pentrumanagerii de HR, o campanie de promovare a poveştilor de succes alefemeilor aflate în funcţii de conducere şi programe de formareprofesională pentru femei", susţine Rodica Papadopol, projectmanager în cadrul furnizorul de software Siveco, principalulbeneficiar al proiectului, care va primi 50% din valoarea totalăalocată proiectului. Desfăşurat pe o durată de doi ani, proiectulare ca parteneri grupul Mediafax şi Academia de StudiiEconomice.

Tot în cadrul acestui proiect, 900 de femei vor participa laprograme de training şi consiliere profesională. Pentru a puteabeneficia de training, acestea trebuie să facă parte din categoriaangajaţilor care riscă să-şi piardă locul de muncă, întreţinfamilii monoparentale, nu au mai participat la training în ultimiidoi ani sau reprezintă categoria grupurilor vulnerabile (romi,persoane cu dizabilităţi sau persoane în vârstă).

"Mizăm foarte mult pe ajutorul managerilor de resurse umane încadrul acestui proiect, pentru că ştim că fiecare companie areplanuri de restructurare şi o listă cu persoanele care urmează săfie disponibilizate. Managerii de HR vor fi mijlocul prin care nevom selecta o parte dintre femeile care reprezintă grupul-ţintă",precizează Anca Crahmaliuc, directorul de marketing şi comunicareal Siveco.

România are la dispoziţie peste 4,2 miliarde de euro pentrudezvoltarea resurselor umane până în 2013. O parte dintre aceştibani sunt destinaţi unui domeniu de finanţare dedicat exclusivpromovării egalităţii de şanse pe piaţa muncii, cu o alocarefinanciară de 73 de milioane de euro. În cadrul acestui domeniu definanţare s-au depus proiecte în valoare de 130 de milioane de europână la jumătatea acestui an, ceea ce înseamnă că există proiecteconsiderate eligibile, dar care stau în standby şi aşteaptă oeventuală realocare a banilor europeni pentru a putea primifinanţare. Printre organizaţiile care au mai câştigat proiectedestinate femeilor şi subvenţionate din bani europeni se numărăDepro Inovaţie, Asociaţia Colfansa, Agenţia Naţională pentruEgalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Blocul NaţionalSindical, Federaţia Sanitas sau Agrostar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO