Fonduri UE

Boc: Întârzierea contractelor UE nu este generată de instanţe, ci de documentaţiile prost întocmite

Boc: Întârzierea contractelor UE nu este generată de instanţe, ci de documentaţiile prost întocmite
01.08.2010, 14:40 19

Premierul Emil Boc a cerut prefecţilor să verifice contractelefinanţate din fonduri UE, arătând că proiectele înregistreazăîntârzieri de până la un an faţă de graficul stabilit, întârzierigenerate nu de instanţele judecătoreşti care rezolvă contestaţiile,ci de documentaţiile prost întocmite, informează Mediafax.

El a prezentat ca exemple în acest sens, într-o videoconferinţăcu prefecţii, contracte privind reabilitarea infrastructuriirutiere şi gestionarea deşeurilor din judeţele Vrancea, Giurgiu,Satu Mare, Sălaj, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Bacău şi Teleorman, învaloare individuală de peste 20 milioane euro, dar careînregistrează întârzieri cuprinse între 6 şi 12 luni în ceea cepriveşte implementarea.

Premierul a cerut prefecţilor să nu mai "arunce vina" pentruîntârzieri pe instanţele judecătoreşti care analizeazăcontestaţiile formulate la licitaţii, deoarece în majoritateacazurilor problemele sunt generate de documentaţiile prostîntocmite.

La ultima reuniune a comitetului interministerial pentrumonitorizarea absorbţiei fondurilor comunitare, premierul Boc adeclarat că este nemulţumit de nivelul scăzut al plăţile efectiverealizate pentru programe finanţate din fonduri UE raportat latotalul proiectelor depuse şi a apreciat că, în acest ritm, Româniariscă să nu poată cheltui toţi banii alocaţi pentru 2010 de cătreExecutivul comunitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO