Fonduri UE

Ce firme au obţinut fonduri europene pentru trainingul medicilor

Ce firme au obţinut fonduri europene pentru trainingul medicilor

Autor: Adriana Rosoga, Laurentiu Cotu

10.10.2010, 23:30 258

Firmele de formare profesională au luat în vizor cadrelemedicale pentru organizarea de traininguri cu finanţare europeană,în contextul în care companiile se bat pentru banii de la UEdestinaţi resurselor umane.

Ţinta proiectelor câştigate până acum are în vedere peste 8.000de cadre medicale care ar putea beneficia de traininguri pentruutilizarea de aparatură IT medicală sau cursuri de management însănătate. Proiectele au fost depuse în cadrul ProgramuluiOperaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Peste 5.600 de cadre medicale vor fi instruite prin intermediula două proiecte europene câştigate de compania Medright Experts.Cel mai mare proiect ca valoare a finanţării europene vizeazăorganizarea de cursuri pentru 1.600 de medici din specialităţile demare risc (chirurgie, obstetrică-ginecologie) şi 2.400 de medicidentişti sub formă de ateliere de formare pe teme ca: zone devulnerabilitate ale practicii medicale actuale, tehnici de evitarea acuzaţiilor de malpraxis, exigenţe legale aplicabile profesieimedicale, metode de negociere a asigurării de malpraxis. Valoareatotală a proiectului este de 10,2 mil. lei. Prin POSDRU, Româniaare alocate fonduri europene de 4,2 mld. euro pentru perioda2007-2013, iar o mare parte din finanţările nerambursabile suntdedicate formării profesionale a angajaţilor români sau aşomerilor.

Compania clujeană RSC Consulting, furnizor de programe deformare profesională înfiinţată de Steluţa Racolţa, fost directorde vânzări al Asirom, va instrui 400 de cadre medicale din douăspitale din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş, valoarea totală aproiectului fiind de peste 800.000 de euro.

"Partenerii noştri sunt spitalul clinic de recuperareCluj-Napoca şi spitalul clinic judeţean de urgenţă Târgu- Mureş.Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea şi implementareaunui sistem integrat de competenţe profesionale, adaptabilschimbărilor structurale permanente, pentru personalul din celedouă unităţi medicale", spune Steluţa Racolţa, general manager alRSC Consulting.

Potrivit reprezentanţilor companiei clujene, peste 400 de cadremedicale, medici şi asistente medicale din cele două spitale dinCluj-Napoca şi Târgu- Mureş, vor beneficia de cursuri de formareprofesională în cadrul proiectului EMC (Educaţie MedicalăContinuă). "Tematicile cursurilor de formare profesională din acestproiect sunt din domeniul managementului în sănătate, utilizare deaparatură IT medicală, managementul deşeurilor periculoase,securitatea şi sănătatea muncii, comunicare, munca orientată cătrepacient", a spus Steluţa Racolţa.

RSC Consulting a fost înfiinţată în anul 2007 în Cluj-Napoca şia realizat anul trecut o cifră de afaceri netă de aproximativ420.000 de lei (peste 100.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO