Fonduri UE

Croitoru, BNR: Absorbţia de fonduri UE este şi responsabilitatea băncilor sau a mediului de afaceri

Croitoru, BNR: Absorbţia de fonduri UE este şi responsabilitatea băncilor sau a mediului de afaceri

Autor: Gabriel Razi

07.06.2011, 13:02 712

Absorbţia fondurilor europene nueste doar o misiune a statului, de atragerea banilor europeni suntresponsabile şi băncile sau mediul de afaceri, a declarat ieri laun forum economic Lucian Croitoru, consilier al guvernatoruluiBăncii Naţionale.

"Creşterea economică în România vafi stimulată de reforma în domeniul legislaţiei muncii, deinvestiţiile publice în infrastructură dar şi cu ajutorulabsorbţiei fondurilor UE, însă trebuie avut în vedere că înatragerea fondurilor europene sunt implicate pe lângă stat atâtbăncile cât şi mediul de afaceri", a spus Croitoru.

România beneficiază în perioada2007-2013 de fonduri europene de aproape 20 de miliarde de euro,dar în prezent au fost făcute plăţi de 2,3 miliarde, circa 12% dintotal. În acest moment România ar fi trebuit să absoarbă deja 10miliarde de euro.

România a absorbit în aprilie fondurieuropene în valoare de 85 mil. euro, în scădere cu 60% faţă demartie, când au fost atrase fonduri de 245 mil. euro, aceasta fiindşi cea mai slabă lună din acest an ca şi grad de absorbţie albanilor de la Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO