Fonduri UE

Cum au ajuns să se bată firmele pe fonduri europene

Autor: Adriana Rosoga

07.09.2010, 23:55 81

Aproape 700 de firme şi-au făcut strategii cum să ajungă labanii de la Uniunea Europeană şi au căutat metode prin care săaplice mai rapid în ziua în care s-a deschis procedura deînregistrare online de proiecte, ceea ce arată că pe anumitedomenii ale fon­durilor europene firmele au proiecte care săabsoarbă mai muţi bani decât au fost alocaţi de UE până în2013.

"Am lucrat şi în weekend ca să întocmim formularele a căror formăfinală a fost postată sâmbătă. 14 angajaţi s-au ocupat deînre­gistrarea proiectelor simultan. Am avut formularele pregătiteînainte şi când s-a dat drumul doar am apăsat butonul deînregistrare", precizează Deszo Peter, directorul general al firmeide consultanţă Goodwill Consulting, care a înscris în total 41 deproiecte, cu o valoare totală de circa 2 milioane de euro, încadrul Programului Opera­ţional Sectorial CreştereaCompetiti­vi­tăţii Eco­nomice.

Apelul de proiecte a fost lansat luni la ora 9.00 şi după 80 deminute a fost stopat deoarece valoarea solicitată prin proiecteleînscrise a depăşit de două ori bugetul alocat care este de 300 demilioane de lei (73 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO