Fonduri UE

Exclusiv ONLINE: Pentru ce ia Institutul National de Statistica 4 milioane de euro de la UE

06.05.2010, 00:00 54

Institutul National de Statistica (INS) va primi circa 17,4 mil.lei (4,3 mil. euro) de la UE pentru realizarea unui portal web deprelucrare a datelor statistice on-line.
Proiectul "Portal web pentru prelucrarea on-line a datelorstatistice" are o valoare totala de 25,4 mil. lei (6,3 mil. euro)si a fost depus in cadrul Programului Operational SectorialCresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), "Tehnologiainformatiei si comunicatiilor pentru sectoarele public siprivat".

"Obiectivul general al proiectului este cresterea eficienteiservicilor oferite de catre INS prin realizarea unui portal webpentru preluarea datelor statistice on-line, imbunatatind astfelaccesul cetatenilor, mediului de afaceri si al institutiilorpublice la informatii prin intermediul unor servicii publicemodernizate", spun reprezentantii INS.

Portalul on-line va fi testat pentru 20 de anchete si cercetaristatistice, pentru indicatori pe termen scurt, ca de exemplucercetari care se refera la structurile de primire turistica siagentiile de turism, autorizatiile de construire cladiri,activitatea de cercetare-dezvoltare, locuintele terminate, etc. Indecurs de cinci ani, sistemul va fi extins la 200 de anchete sicercetari statistice realizate de INS.

La finalizarea implementarii proiectului in toamna acestui an, INSva putea colecta on-line datele statistice in anchetele sicercetarile de la firmele si unitatile administrative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO