Fonduri UE

Fonduri europene pentru Competitivitate, Resurse Umane, Mediu şi Regional: Ministerul Finanţelor alocă 820 milioane de lei

Fonduri europene pentru Competitivitate, Resurse Umane,...

Autor: Alexandru Moise

27.05.2015, 14:19 1423

Hotărârea a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului şi prevede repartizarea sumei de 820 de milioane de lei astfel: 200 milioane de lei pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, 270 milioane de lei pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 150 milioane de lei pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu şi 200 milioane de lei pentru Programul Operaţional Regional.

Sumele alocate autorităţilor de management vor fi rambursate Ministerului Finanţelor, în euro, din sumele restituite cu această destinaţie de către Comisia Europeană, până la 30 septembrie 2015.

"Aceste sume vor asigura necesarul de finanţare al Autorităţilor de management pentru luna iunie 2015, în vederea efectuării plăţilor pentru rambursarea cheltuielilor eligibile către beneficiari şi pentru plata cheltuielilor eligibile rambursabile din cererile de plată aferente instrumentelor structurale. Măsura vine în sprijinul nevoii urgente de asigurare a necesarului de fonduri la nivelul autorităţii de certificare şi plată/Autorităţilor de management pentru efectuarea plăţilor în conturile beneficiarilor, în scopul implementării programelor operaţionale", anunţă Executivul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO