Fonduri UE

Henkel şi Automobile Dacia vor lua bani de la UE. Vedeţi aici lista cu firmele mari care au câştigat finanţare europeană de până la 5 mil. euro

Autor: Adriana Rosoga

21.10.2010, 18:56 89

Henkel, Automobile Dacia, Alumil Rom, Alro, Petrocart, Romcab,Comceh sunt printre cele 36 de companii mari care au câştigatfinanţare de la UE de până la 5 milioane de euro, conform listei deproiecte câştigătoare afişate astăzi de autoritatea de management aProgramului Operaţional Sectorial Creşterea CompetitivităţiiEconomice (AMPOSCCE), entitate din subordinea MinisteruluiEconomiei care gestionează banii de la UE pentru programul destinatîntreprinderilor mari.

În total au fost depuse 186 de proiecte, depuse în sesiunea dinmai din acest an, iar după perioada de evaluare care a durat patruluni de zile, au fost desemnaţi câştigătorii. Suma pusă în joc estede 110 mil. euro, iar interesul companiilor mari pentru banii de laUE este ridicat deoarece practic, aceasta este ultima şansă pe careacestea o au pentru a obţine bani europeni. Întregul bugetul alocatpână în 2013 companiilor mari s-apuizatcu aceast apel de proiecte,în situaţia în care nu vor mai exista noi alocări de pe alte axeanul viitor.

În cadrul acestui program au putut să depună proiecteîntreprinderile mari cu peste 250 de angajaţi sau cifre de afacerinete de peste 50 milioane euro.

Vedeţi aici lista cu proiectelecâştigătoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO