Fonduri UE

Platforma Europeană de Dezvoltare, un nou instrument pentru absorbţia mai eficientă a fondurilor europene

21.09.2010, 12:19 334

Companiile româneşti au la dispoziţie unnou instrument ce le permite să absoarbă de o manieră mai eficientăfondurile europene şi care le facilitează investiţiile înstrăinătate. Atât jucătorii români cât şi cei europeni pot, prinintermediul Platformei Europene de Dezvoltare (EDP), similarăreţelelor de socializare, "să încheie parteneriate pentrurealizarea de investiţii în ţara noastră sau înstrăinătate".

"Sunt mai multe instrumente pe care EDP îşi propune să lefolosească. În primul rând, chiar întâlnirea unor companii încadrul Platformei aduce valoare, ele se cunosc mai bine între eleşi pot colabora, se pot crea sinergii", spun reprezentanţiiplatformei lansate la sfârşitul săptămânii trecute la Bruxelles."In Platforma sunt şi firme de consultanţă, care pot asistacelelalte companii. Platforma va cauta să folosească prezenţa laBruxelles pentru a mări vizibilitatea europeană a membrilor săi.Platforma va organiza dezbateri pe diverse teme economice, depolitici europene".

De asemenea, platforma va putea fi utilizată de noile statemembre ale Uniunii Europene care doresc să absoarbă de o manierămai eficientă fondurile europene.

"Platforma nu este destinată în exclusivitate firmelor dinRomânia. Se poate imagina totodată că expertiza unor firmeromâneşti ar putea fi utilă unor companii din alte ţări membre aleUE", mai spun reprezentanţii.

EDP, o iniţiativă a fundaţiei Valenţe Umane şi a unor firmeautohtone, reuneşte companii publice şi private din toatesectoarele economice din România, precum şi Organizaţiinon-guvernamentale şi persoane fizice interesate să investească înţara noastră.

"Iniţiativa acestei platforme a aparţinut unor firme autohtone,care au simţit nevoia de a-şi dezvolta profillul european, de adezvolta proiecte, eventual cu fonduri europene şi chiar de a-şiextinde operaţiunile în alte ţări europene", spun oficialiiEDP.

Acest vehicul de interacţiune între jucătorii locali şi ceieuropeni oferă şansa primilor să profite de o serie de oportunităţiapărute pe scena comunitară.

EDP îşi desfaşoară activitatea prin birourile de la Bucureşti şiBruxellles, apelând la servicii externalizate pentru experţiiafiliaţi pe fiecare domeniu de expertiză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO