Fonduri UE

Românii îşi pot împăduri terenurile cu bani de la UE

Autor: Pro TV

20.09.2010, 09:52 99

Fie ca se pricep sau nu la agricultura, romanii isi pot impaduriterenurile cu bani de la Uniunea Europeana. 50 de milioane de eurovin in mai putin de o luna de la Bruxelles.

Expertii le promit sume importante in urmatorii sapte ani celorcare planteaza arbori acolo unde solul este degradat. De fonduripot beneficia nu doar femierii, ci si cei care locuiesc incartierele rezidentiale.

Daca proprietarii vilelor din nordul Capitalei se apuca saplanteze stejari, aluni ori salcami si au grija de ei, in urmatoriisapte ani in zona am putea vedea caprioare si iepuri in loc deburuieni, iar norii de praf purtati de vant din Rusia spre CampiaRomana s-ar mai rari.

De exemplu, daca proprietarii din Corbeanca ar planta impreuna2500 de stejari, frasini si tei pe o suprafata de cel putin 5000 demetri patrati, expertii de la Bruxelles le ofera o prima de 1900 deeuro. La aceasta suma se adauga 200 de euro pe hectar, pe an,pentru intretinere.

Proprietarii de terenuri vor primi in fiecare an intre 110 eurosi 200 pe hectar, pe o perioada de 15 ani, compensatie pentrueventuale pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO