Fonduri UE

Vasile Puşcaş: Situaţia ministrului Botiş poate pune în pericol fonduri de 4,2 mld. euro

Autor: Iulian Anghel

19.04.2011, 15:41 68

POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea ResurselorUmane, 4,25 mld. euro) ar putea fi pus în pericol de gestulministrului muncii Ioan Botiş de a finanţa un proiect cu fonduri UEîn care este implicată soţia demnitarului, pentru că UE ar puteadispune reevaluarea programului, iar investigaţia s-a putea extindeşi la celelalte programe.

"Sub semnul întrebării poate fi pus POSDRU, dar investigaţia sepoate extinde şi la celelalte programe. Apoi, când se face analizaîn Parlamentul European parlamentarii generalizează, ei discutădespre fondurile europene, nu despre un program. Comisia Europeanăşi Oficiul de Luptă Antifraudă când fac o analiză se referă la unprogram, dar parlamentarii se referă la o ţară şi la fondurileUniunii în general", afirmă Vasile Puşcaş, fost negociator-şef alRomâniei cu Uniunea Europeană.

Comisia Europeană înaintează în fiecare an un raportParlamentului European în legătură cu bugetul, care este discutatşi aprobat şi, fiind vorba despre banii UE, se ajunge, inevitabil,şi de fondurile europene. Puşcaş crede că deficitul de imaginecreat de astfel de situaţii este unul major.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO