Grecia

Octagon a avut afaceri de 13 mil. €

Octagon a avut afaceri de 13 mil. €

Autor: Andreea Mioara Neferu

26.03.2012, 00:04 148

Compania de construcţii Octagon, de­ţinută de oamenii de afaceri greci Alexan­dros Ignatiadis şi Paschalis Pa­ga­nias, a reuşit anul trecut să-şi crească pro­fitul cu 23%, până la 581.000 de euro, în ciuda faptului că cifra de afaceri a scăzut cu 12%, până la 12,5 milioane de euro.

Compania a semnat anul trecut contracte de 3 mil. euro, printre care şi lucrările de fundaţii speciale pentru un viaduct de pe autostrada Orăştie - Sibiu, fundaţiile speciale pentru o clădire de birouri pe Bulevardul Aviatorilor din Capitală, dar şi lucrările de consolidare, sprijinire taluzuri şi drenaje pe o porţiune de 7 km din DN 6 Drobeta-Turnu Severin - Lugoj.

Unul dintre cele mai mari contracte pe care le-a câştigat compania de-a lungul timpului este cel de la termo­cen­trala cu cogenerare OMV Petrom - Bra­zi, unde Octagon realizează lucrări de re­zistenţă şi turnare de beton armat pentru 17 mil. euro. Compania a intrat toam­na trecută şi pe o nouă nişă de bu­siness, devenind acţio­nar majoritar al bazei de aprovi­zio­nare cu materiale de con­strucţii Comat Electro, situată în zona industrială Faur-Republica din Ca­pi­tală.

Octagon a plătit astfel 2,5 milioane de euro pentru a-şi mări de la 8,5% la 58,5% participaţia în cadrul Comat Electro, firmă care deţine o platformă de 89.000 de metri pătraţi de teren şi 20.000 de metri pătraţi de hale industriale.

Firma deţinută de peste 300 de acţionari persoane fizice a realizat în 2010 venituri de 2,3 mil. euro şi un profit "simbolic" de 7.000 de euro. Octa­gon intenţionează să investească între 8 şi 10 mil. euro în extin­derea Co­mat Electro cu noi hale de producţie şi de­pozitare.

Octagon a intrat anul trecut şi pe piaţa irakiană, deschizând o sucursală externă, unde investiţia în primul an de activitate a fost estimată la 300.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO