IMM

Aproape patru din zece IMM-uri folosesc internetul pentru a face plăţi online

Aproape patru din zece IMM-uri folosesc internetul pentru...

Autor: Simona Tatu

02.01.2018, 01:18 310

Circa 35% dintre IMM-uri folosesc internetul pentru a efectua tranzacţii şi plăţi online, arată un studiu realizat pentru cea de-a 15-a ediţie a Cărţii Albe a IMM-urilor realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Totuşi. principalul scop pentru care este folosit internetul rămâne acela de a comunica cu furnizorii şi clienţii.

“Principalele zone ale utilizării internetului şi intranetului sunt comunicarea cu clienţii (65%), promovarea produselor şi serviciilor (45%), obţinerea informaţiilor despre mediul de afaceri (39%), realizarea de tranzacţii sau plăţi electronice (35%) sau facilitarea comunicării ţn cardul organizaţiei (33%)”, se arată în studiu.

IMM-urile cu vechime de peste 15 ani prezintă cea mai mare pondere (70%) a celor care au menţionat că utilizează internetul şi intranetul pentru a comunica cu furnizorii sau clienţii, în timp ce cea mai mică pondere o înregistrează companiile cu vârste între 5 şi 10 ani.

“Analiza zonelor utilizării internetului şi intranetului în funcţie de dimensiunea IMM-urilor scoate în evidenţă faptul că există o corelaţie pozitivă între dimenisunea firmelor şi motivarea utilizării internetului pentru a comunica cu furnizorii sau clienţii, pentru promovarea produselor şi serviciilor sau pentru tranzacţii sau plăţi electronice”, se mai arată în studiu.

Cele mai multe căutări pe internet pentru informaţii despre mediul de afaceri sunt făcute de IMM-urile care au vârsta sub 5 ani, adică firmele care nu au experienţă în business şi sunt preocupate să se documenteze.  

IMM-urile din Bucureşti utilizează internetul în special pentru a comunica cu furnizorii şi clienţii şi pentru a-şi promova produsele şi serviciile.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 833 de întreprinzători şi manageri de IMM-uri, reprezentativ la nivel naţional.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO