IMM

Florin Goron şi Puiu Dârlea au deschis 11 spălătorii complet automate şi vor 100 în următorii cinci ani

Florin Goron şi Puiu Dârlea au deschis 11 spălătorii...

Autor: Cristina Roşca

26.10.2017, 00:07 3956

Florin Goron şi Puiu Dârlea au deschis un lanţ de spălătorii automate, care nu au nevoie de niciun salariat, transformând criza de personal din România într-o oportunitate de business. Astăzi, reţeaua numără 11 unităţi în mai multe oraşe din ţară şi o cifră de afaceri estimată pentru acest an la 650.000 de euro.

„Prin parteneriate strategice, vizăm deschiderea unui număr de 100 de unităţi în următorii cinci ani. Pe lângă piaţa din România, ţintim piaţa central şi est-europeană unde purtăm discuţii avansate cu investitori din Austria, Ucraina şi Republica Moldova“, spune Puiu Dârlea, COO şi co-fondator al businessului. Aceste spălătorii funcţionează pe baza unui sistem de carduri preîncărcate RFID.

Pentru a paria mai puternic pe expansiune, cei doi antre­prenori au lansat în acest an şi sistemul de franciză, căutând să se extindă în alte oraşe mari şi medii din ţară precum Timişoara, Oradea, Hunedoara, Mediaş sau Satu Mare.

Investiţia iniţială într-o unitate variază între 25.000 şi 130.000 de euro, sumă ce cuprinde şi capitalul circulant de lucru pentru primele luni de activitate. Taxa de franciză este de 2.000 de euro per boxă, cu o redevenţă lunară de 7,5% şi o contribuţie la bugetul de marketing de 0,5% din încasări. Contractul se încheie pe cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO