IMM

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri simplifică procesul de garantare prin digitalizarea etapelor de evaluare

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri...

Autor: Corina Zamfir

20.10.2017, 14:41 172

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM–uri (FNGCIMM) lansează o serie de facilităţi destinate beneficiarilor garanţiilor emise – persoane fizice sau juridice eligibile pentru diferite forme de finanţare garantată.

Începând din 20.10.2017, odată cu intrarea în vigoare a Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 2644/29.09.2017, FNGCIMM acceptă extrasele de Carte Funciară în format electronic, obţinute de beneficiari prin solicitarea on-line de la Agenţia Naţionala de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, simplificând major procesul de solicitare a garanţiei.

De asemenea, venind în sprijinul IMM-urilor, FNGCIMM poate procesa direct Certificatele de Atestare Fiscală emise de ANAF în format electronic. Alături de interogarea în timp real a bazelor de date agregate, noua facilitate contribuie la reducerea numărului de documente solicitate antreprenorilor în vederea acordării garanţiei.

"Ne dorim ca Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri să işi consolideze misiunea de bază, de sprijin al mediului de afaceri românesc, într-o manieră adaptată tendinţelor tehnologice actuale, urmată de majoritatea partenerilor noştri instituţionali. Integrăm permanent noi atribute de digitalizare in procesele noastre operaţionale, ne concentrăm pe simplificare şi debirocratizare pentru a putea răspunde aşteptărilor beneficarilor garanţiilor FNGCIMM – persoanele fizice, antreprenorii sau beneficiarii publici", a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

Proiectul de simplificare a proceselor de acordare a garanţiilor, atât către persoanele fizice, în cadrul Programului Prima Casă, cât şi către persoanele juridice care solicită o formă de finanţare băncilor partenere are drept obiectiv optimizarea duratei de procesare a documentelor şi, implicit, îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite de FNGCIMM tuturor categoriilor de beneficiari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO