Companii

IMM-urile cer stabilitate legislativă şi un cadru financiar multi-anual pentru perioada 2021-2027

IMM-urile cer stabilitate legislativă şi un cadru...

Autor: Alex Ciutacu

16.04.2018, 18:03 61

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a transmis luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că susţine iniţiativa Uniunii Europene a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (UEAPME) de a pune bazele unui cadru financiar multi-anual pentru perioada 2021-2027, susţinând că acesta reprezintă un pas decisiv pentru viitorul politicii UE în domeniul IMM-urilor.

Cele două organizaţii susţin creşterea competitivităţii Europei şi cer consolidarea bazei industriale din Europa, pentru a asigura locuri de muncă şi creştere economică, trecerea la o economie durabilă, sprijinirea companiilor mici pentru a face faţă provocărilor tehnologice şi sociale în ceea ce priveşte ecologizarea, digitalizarea şi globalizarea.

CNIPMMR a atras atenţia asupra instabilităţii legislative fiscale înregistrată în primul trimestru al anului 2018. În primele 90 de zile ale anului, mediul de afaceri a fost obligat să implementeze 217 noi reglementări legislative, 97 dintre acestea chiar din prima zi a anului.

Organizaţiile susţin că mediul de business necesită eforturi susţinute cu politici, acţiuni şi stimulări concrete pentru a reindustrializa România odată cu Europa. Digitalizarea producţiei industriale este una dintre priorităţile CNIPMMR, pentru că acestea ajută la consolidarea rezilienţei, a eficienţei energetice şi la utilizarea resurselor în mod eficient.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO