IMM

Ministerul pentru IMM renunţă la regula „primul venit-primul servit” în Start-Up Nation 2018

Ministerul pentru IMM renunţă la regula „primul...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

16.10.2018, 14:26 494

Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat a anunţat marţi că a fost de acord să renunţe, în urma procesului de consultare publică,  la prevederea din proiectul Start-Up Nation 2018 care presupunea contractarea proiectelor depuse pe baza principiului „primul venit - primul servit”.

„Este corect să oferim o şansă şi întreprinzătorilor din zonele mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic, iar Start-Up Nation înseamnă retrezirea spiritului antreprenorial şi susţinerea financiară a debutului în afaceri”, spune ministrul de resort, Ştefan Oprea.

Ministerul precizează că, ţinând cont de sugestiile primite, prin punctajul acordat în urma modificării Ordonanţei de Urgenţă, se oferă o şansă egală de obţinere a finanţării pentru afacerile pornite în domeniile: producţie, servicii şi industrii creative. „De asemenea, procesul de selecţie a proiectelor se va face pe bază de clasament (punctaj) şi criterii de departajare transparente în condiţii de punctaj egal, renunţându-se la contractarea proiectelor pe baza principiului primul venit - primul servit”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ministerului spun că în urma procesului de consultare publică, a fost unanim acceptată ideea de a modifica programul Start-Up Nation, astfel încât acesta să fie în interesul întreprinzătorilor.

Astfel, ministerul de resort a dispus marţi republicarea versiunii actualizate a proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, care se află în dezbatere publică începând cu data de 1 octombrie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO