Info

Austriecii de la Kwizda Agro vor să crească businessul din România cu 50% până în 2020 şi să depăşească pragul de 50 mil. euro afaceri

Austriecii de la Kwizda Agro vor să crească businessul...
11.12.2017, 08:00 3060

Kwizda Agro Romania, unul dintre cei mai importanţi distribuitori naţionali de produse agrochimice, are în plan extinderea afacerii locale în următorii 3 ani prin dezvoltarea portofoliului cu produse vârf de gamă, atragerea masivă de personal cu competenţe tehnice şi specializarea acestuia pe segmente de cultură.

Decizia de dezvoltare vine în urma unei dinamici crescute a sectorului agricol local, cât şi diversificării cererii de consum. Ritmul de dezvoltare al pieţei locale de pesticide şi îngrăşăminte este unul alert, România ocupând locul II în bazinul central – european, cu cel mai rapid ritm anual de dezvoltare din Europa.

Compania, parte a grupului austriac Kwizda Agro, este activă pe piaţa din România din anul 2007 şi a ajuns în cei 10 ani de activitate la o infrastructură naţională şi o reţea logistică prezentă în toate zonele ţării.

Compania s-a specializat pe distribuţia de produse exclusiv agrochimice fără integrarea în lanţul de business a segmentelor complementare, respectiv furnizarea de combustibil şi tradingul de cereale.

„În acest moment, ne concentrăm pe distribuţia exclusivă de inputuri agrochimice, selectarea celor mai complexe pachete tehnologice personalizate pe nevoile clienţilor noştri, precum şi pe avantajul proximităţii dat de prezenţa noastră naţională, care face posibilă consultanţa tehnică oferită fermierului” a declarat Marinela Dura, Managing Director Kwizda Agro Romania.

Compania s-a orientat către distribuţia în exclusivitate a unor produse cu grad ridicat de performanţă, cum ar fi fertilizanţii foliari, care, odată intrate în circuitul de consum la fermier, generează o puternică afinitate, fiind asimilate cu adevărate certificate de calitate pentru categoria respectivă. Aceste soluţii tehnologice complexe ocupă o pondere importantă în portofoliul companiei, cu tendinţă de creştere în următoarea perioadă, compania investind sume importante în promovarea şi educarea consumatorilor cu privire la avantajele certe imediate în utilizare.

„Procesul de maturizare al pieţei din ultima perioadă a condus la creşterea exigenţelor fermierilor şi orientarea acestora către produse cu caracteristici superioare în utilizare. Dacă, în urmă cu câţiva ani, cererea era majoritar îndreptată către produse din tehnologia de bază, dar sub nivelul recomandat al cantităţilor optime, astăzi fermierul are în obiectiv productivitatea şi calitatea rezultatelor, de aceea alocă resurse importante pentru categoria de produse complementare de ultimă generaţie (îngrăşăminte foliare, biostimulatori etc.). Din acest motiv Kwizda Agro Romania acordă o dosebită importanţă şi produselor organice, aflate deja în faza de omologare.”

În acest an, Kwizda mizează pe un avans al businessului de 9-10% comparativ cu 2016, când Kwizda Agro Romania a atins un prag de 32 milioane euro, potrivit estimărilor directorului companiei. Estimările pozitive se bazează pe creşterea cererii din acest an pentru produsele vârf de gamă, pentru pachete tehnologice ce includ şi produsele de nişă, precum şi pe atragerea de noi clienţi în portofoliu.

În următoarea perioadă, Kwizda Agro Romania vizează un proiect amplu de recrutare şi atragere de specialişti din domeniu, proiecţia de personal specializat pentru următorii 3 ani fiind de 100 angajaţi, respectiv o creştere cu 65% a efectivului din prezent.

“Pentru următorii 3 ani vizăm majorarea afacerii cu peste 50%, adică depăşirea pragului de 50 milioane de euro. Ne dorim ca această creştere să fie sustenabilă, şi, totodată, evoluţia trebuie să se reflecte şi în calitatea prin valoare adăugată, precum şi în nivelul ridicat de specializare al reprezentanţilor Kwizda Agro Romania.” a mai spus Marinela Dura.

Kwizda Agro Romania este subsidiara autohtonă a companiei austriece Kwizda Agro, parte a grupului internaţional Kwizda Group, înfiinţat în 1853. Grupul deţine la nivel internaţional afaceri de aproape 1 miliard de Euro, având 26 filiale în Europa şi aproape 1100 angajaţi.

Kwizda Agro este unul din liderii pieţei de produse pentru protecţia plantelor şi fertilizare foliară în Austria. La nivel european, Kwizda Agro numără în prezent peste 250 angajaţi, în birourile şi reprezentanţele din Austria, România, Spania, Franţa, Italia şi Ungaria, rulând afaceri totale de 100 milioane de euro.

În România, compania se situează în topul distribuitorilor de inputuri agricole la nivel naţional, alegând să se concentreze pe distribuţia pachetelor de produse pentru protecţia plantelor, fertilizatori, stimulatori de creştere şi seminţe destinate celor mai importante culturi agricole. Conducerea filialei locale a grupului austriac Kwizda Agro a fost preluată recent de Marinela Dura, cu o experienţă de 15 ani în domeniul financiar şi investiţii, din care ultimii 10 ani petrecuţi în companie.

Articol cu conţinut publicitar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO