Info

Cum ne-a schimbat Facebook viaţa. Povestea unuia dintre primii utilizatori ai reţelei de socializare

Cum ne-a schimbat Facebook viaţa. Povestea unuia dintre...

Autor: Alina Aliman

16.04.2014, 19:17 761

Luna trecută s-au împlinit fix zece ani de când ne-am învăţat să ne împrietenim online sau să declarăm public că „suntem într-o relaţie“. Viaţa noastră e mai bună acum sau mult mai complicată din cauza asta? E vremea să ne ridicăm privirea din telefon şi să reflectăm. 

Amelia Lester, senior editor la New Yorker, una dintre primele persoane care şi-au făcut cont pe Facebook, îşi aminteşte „Avem de-a face cu o mulţime de instincte primare aici: sentimentul de apartenenţă la o comunitate, un strop de vanitate şi un pic mai mult voyeurism“ – cam asta am scris în ziarul universităţii Harvard, la câteva zile după lansarea site-ului facebook.com de către Mark Zuckerberg. Aveam doar 20 de ani pe atunci şi, în primăvara lui 2004, la fel ca „Lost in Translation“ şi jeanşii Seven, Facebook a fost un hit în campus. În 24 de ore, 1 200 dintre studenţi îşi făcuseră deja cont; după o lună, numărul lor crescuse la 3 000 – cam jumătate din numărul studenţilor din primii ani.

Citiţi mai multe pe glamourmagazine.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO