Info

Fotografii istorice româneşti, restaurate de un fotograf australian

Fotografii istorice româneşti, restaurate de un...

Autor: ONE ONE

27.08.2014, 14:34 802

Ce vezi mai jos e prima fotografie din istorie a unei fiinţe umane. A fost făcută de către Louis Daguerre, în 1838, pe Bulevardul Du Temple din Paris. Potrivit Descoperă, procesul capturării de imagini de la acea vreme implica expunerea unei plăci metalice tratată chimic pentru aproximativ 10 minute. Prin urmare, deşi în fotografie sunt prezente şi alte persoane, ele nu au apărut în produsul final, întrucât se aflu în mişcare în momentul în care a fost apăsat declanşatorul. În schimb, e cât se poate de clară silueta unui bărbat şi a unui băiat care îi lustruia pantofii. Cei doi au intrat astfel împreună în istorie, fără ca măcar să fi avut habar de acest lucru.

Istoria fotografiei continuă cu multe alte momente (aproape) magice, dar, cum nu e ăsta nici locul şi nici timpul lor, să facem un salt prin timp şi să ne oprim la momentul în care Frederick Scott Archer, un sculptor englez, a dezvoltat un procedeu prin care imaginea se forma pe o placă de sticlă acoperită cu o emulsie de iodură de argint combinată cu o substanţă vâscoasă numită colodiu.

Mai multe fotografii şi detalii pe one.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO