Info

(P) OTP Leasing la 10 ani: Finanţare de top, cu focus pe segmentul agricol şi IMM-uri

(P) OTP Leasing la 10 ani: Finanţare de top, cu focus pe...

Autor: Publicitate

30.10.2017, 08:00 483

OTP Leasing activează pe piaţa de leasing din România din 2007, cumulând până în prezent un volum total de bunuri finanţate de aproximativ 250 de milioane euro. Pentru a marca cei 10 ani de existenţă pe piaţa românească, compania îşi extinde portofoliul de produse de leasing financiar dedicat persoanelor juridice cu trei noi oferte: Agri Leasing, Leasing Rapid şi Trucks Leasing. În plus, a pregătit şi o ofertă aniversară destinată achiziţiei de maşini second hand.

Doar în ultimul an, OTP Leasing a raportat o creştere de 50% a volumul de finanţări acordate, faţă de anii trecuţi, iar compania îşi propune să simplifice modul de contractare cât mai rapidă a creditelor de leasing. Focusul OTP Leasing din perioada următoarea este să obţină o cotă de piaţă de 5%, ţintind cu precădere spre susţinerea sectorului agricol şi a IMM-urilor.

Astfel, pentru a eficientiza costurile clienţilor care activează în sectorul agricol şi alte pieţe conexe, compania a lansat produsul Agri Leasing, ce oferă optimizări de costuri şi scadenţar adaptat sezonului agricol. Cu Leasing Rapid, clienţii IMM  au la dispoziţie un produs cu aprobare rapidă pentru finanţare auto, ce permite o pre-aprobare imediată. Trucks Leasing se adresează transportatorilor auto şi le oferă cele mai bune condiţii de finanţare pentru achiziţia de auto-camioane noi şi second-hand.

Pentru cei care vor să achiziţioneze maşini second hand, compania a pregătit un pachet aniversar, cu avans minim de 10%, 10% discount la dobânda standard şi la taxa de management standard, precum şi o perioadă contractuală de 10 ani, ce include perioada de finanţare cumulată cu anii de vechime ai maşinii.

Piaţa produselor de leasing, formată în România în urmă cu 20 de ani, a cunoscut o continuă evoluţie, maturizare şi adaptare la nevoile clienţilor. Până la finalul lui 2017, conform estimărilor Asociaţiei Societăţilor Financiare – ALB, piaţa de leasing financiar va creşte cu până la 15%,  ajungând la finanţări noi în valoare de aproximativ 2,3 miliarde de euro, pe fondul avansului finanţărilor pentru autovehicule.

Totodată, se observă o temperare a cererii de finanţare pentru vehicule comerciale comparativ cu dinamica înregistrată anul trecut. Cu toate acestea, majoritatea contractelor OTP Leasing încheiate în 2017 vizează produsele de leasing destinate segmentului de echipamente şi de autovehicule comerciale, aspect ce diferenţiază compania de trendurile recente ale pieţei, cu cifre mai mari în ceea ce priveşte finanţarea de autovehicule.

OTP Leasing a fost înfiinţată în anul 2007 şi face parte din grupul OTP Bank, acţionarii majoritari fiind OTP Bank România şi Merkantil Bank Ungaria (parte a Merkantil Ungaria). OTP Leasing oferă un portofoliu de produse de leasing financiar variat destinat finanţării de: autoturisme, vehicule comerciale, echipamente, pentru corporaţii, companii mici şi mijloci şi persoane fizice autorizate .

Pentru mai multe detalii despre noile produse OTP Leasing, dar şi alte servicii oferite de companie, puteţi vizita www.otpleasing.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO