Info

(P) Ajusto – serviciul care vrea să pună capăt poveştilor de groază cu meşteri

(P) Ajusto – serviciul care vrea să pună capăt...
26.10.2016, 13:15 1410

Ajusto – serviciul care vrea să pună capăt poveştilor de groază cu meşteri

Există multe industrii sau pieţe care s-au prăbuşit în România, jertfite pe altarul eternei tranziţii postrevoluţionare. Una dintre ele, victimă a unei „reforme” a Educaţiei, este aceea a meşterilor.

Aici trebuie căutată sursa poveştilor de groază despre meşterii care ne intră în casă să ne repare sau să ne instaleze lucrurile la care nu ne pricepem.

Acesta este contextul în care a apărut pe piaţă Ajusto, un start-up care şi-a propus să încerce marea cu degetul şi, pe cât posibil, să limpezească domeniul meşterilor şi felul în care sunt ei percepuţi.

Altfel spus, Ajusto încearcă să aducă piaţa românească în secolul 21. Prin urmare, compania are un site cu un design minimalist (Ajusto.ro), unde meşterii care cred că se califică la standardele cerute pot să se înscrie, iar clienţii pot să solicite lucrări.

 

Cum funcţionează pentru clienţi

Când intri pe site, eşti invitat să îţi înscrii proiectul, eventual ataşând imagini, pentru ca cei din Ajusto să înţeleagă cât mai bine care este problema şi care sunt nevoile. Apoi, în maximum 48 de ore, compania te contactează cu o ofertă personalizată.

“Oamenii cu care lucrăm sunt cartea noastră de vizită, aşa că avem grijă să-ţi recomandăm doar meşteri în care avem încredere şi pe care i-am chema şi la noi acasă. I-am ales şi pregătit pentru asta”, spune Bogdan Calinescu, fondator al site-ului de prezentare Ajusto.ro.

De altfel, pentru asigurarea standardelor, cei de la Ajusto suportă cheltuiala şi efortul, în cazul în care un client este nemulţumit de lucrare, însă şi să trimită un om din firmă, care să stea la locul lucrării şi să supravegheze calitatea acesteia şi comportamentul meşterilor.

 

Cum funcţionează pentru meşteri

Dacă eşti un meşter şi crezi că te încadrezi în standardele companiei, veşti bune: te poţi înscrie în baza lor de date, unde ai acces la toate lucrările depuse de clienţi.

“Lucrăm la o bază de date cât mai mare cu meşteri buni. Nu sunt, însă, mulţi, de aceea ne-ar ajuta inclusiv dacă acei clienţi care ştiu meşteri buni i-ar recomanda, făcându-le, astfel, şi lor un bine.”, spune Bogdan Călinescu, fondator Ajusto.

De ce te-ai înscrie pe Ajusto, dacă eşti meşter? Compania spune că îţi aduce lucrările fără să te mai oboseşti să le cauţi, că te scapă de hârţogăraie, ocupându-se de facturi şi chitanţe, şi plătindu-te serios şi prompt de două ori pe lună, şi că dacă ai rating bun de la clienţi, la 50 de lucrări realizate până la sfârşitul anului te premiază cu 4000 lei.

Meşterii trebuie să fie înregistraţi ca PFA sau SRL, pentru a permite o muncă onestă, fiscalizată şi fără compromisuri, conform Ajusto.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO