Info

(P) Amazonienii României - acum recunoscuţi şi oficial de către gigantul online-ului, Amazon

(P) Amazonienii României - acum recunoscuţi şi oficial...

Autor: Publicitate

01.11.2017, 18:00 5760

În ultimul an s-a vorbit tot mai mult în România despre comerţul pe Amazon. Este cunoscut faptul că deja câteva sute de antreprenori români desfăşoară activitatea aceasta, unii dintre ei cu rezultate chiar extraordinare.

Nu la fel de cunoscut este unul dintre principalele motive pentru care comerţul pe Amazon a început să capete amploare la noi în ţară, în anul 2017. Este vorba despre faptul că începând cu vara acestui an, România a fost inclusă pe lista ţărilor recunoscute oficial de către gigantul american, cel mai mare magazin online din lume. Pe scurt, asta înseamnă că antreprenorii români se pot înscrie fără probleme ca vânzători pe platforma Amazon, folosind o firmă normală (SRL), fără să fie necesari paşi suplimentari care existau înainte.

Ca şi clarificare, românii puteau face această afacere şi înainte, însă procesul era mult mai complicat, fiind necesari mai mulţi paşi de verificare. De la aflarea acestei veşti oficiale, însă, considerabil mai mulţi oameni au început să se documenteze despre acest model de business, aşa cum o arată căutările pe Google.

Ce a condus la această schimbare?

Recunoaşterea oficială a României este considerată o victorie strategică importantă. Se deschid astfel uşile tot mai multor antreprenori români să intre pe cea mai mare piaţă de desfacere din lume - Statele Unite (şi nu numai). Sunt mulţi factori care au determinat această decizie, însă unul dintre cei mai importanţi a fost activitatea intensă a membrilor comunităţii Amazonienii - formată din antreprenori români care desfăşurau deja afaceri pe Amazon. Au fost trimise sute - chiar mii - de mesaje către conducerea firmei americane, în vederea soluţionării acestei probleme. A durat câţiva ani pentru ca acest lucru să se întâmple, însă în urma perseverenţei, şi activităţii crescute, s-a ajuns la această decizie.

Ce înseamnă pentru români această recunoaştere oficială a ţării noastre?

Pe scurt - acces mult mai uşor la a face comerţ pe Amazon.

Alex Hudiţan şi Claudiu Stănculescu, liderii comunităţii Amazonienii, sunt fondatorii unui curs prin care îi învaţă pe români tot ce trebuie să ştie pentru a-şi construi o astfel de afacere pe Amazon. Este vorba despre cursul Amazon SetUP. Au pregătit deja peste 1700 de cursanţi, iar din 11 noiembrie dau startul celei de-a 5-a ediţii a cursului.

Modelul de afaceri propus de ei constă în trei paşi:

  1. Cercetare de piaţă pentru crearea unei strategii şi găsirea unei nişe cu potenţial;
  2. Crearea unui produs conform cererii de piaţă, realizat de către un producător din China;
  3. Vânzarea pe Amazon, în Statele Unite, a produsului cu un raport preţ/calitate avantajos.

Cursul durează 4 luni şi se desfăşoară online prin intermediul unor webinarii live. Este structurat de aşa natură încât, la finalul cursului, participanţii care au urmat paşii să aibă deja primul produs pe Amazon şi să vândă. Accentul este pus pe partea practică, informaţiile predate fiind testate în prealabil în propriile afaceri.

Amândoi ţin să sublinieze că deşi modelul de business propus de ei are numeroase avantaje (precum investiţia relativ redusă, lucrul din faţa unui laptop sau flexibilitatea programului), acesta nu trebuie privit ca o ”schemă de făcut bani rapid”, fără efort. Se insistă asupra faptului că este o afacere, la fel ca oricare alta, care necesită muncă, o investiţie de bani şi timp. Rezultatele pot fi extraordinare, însă este nevoie de muncă.

Înscrierile pentru ediţia 5 a cursului Amazon setUP mai au loc doar până în 10 noiembrie, şi se pot realiza aici. Cursul începe în 11 noiembrie.

Rezultatele ediţiilor anterioare ale cursului

Conform statisticilor din ediţiile precedente, 35% dintre cursanţi au lansat propriul produs pe Amazon odată cu finalizarea cursului, 15% şi-au lansat produsul după 1-4 luni de la terminarea ediţiei şi doar 5-10% au aşteptat mai mult de 4 luni pentru a deveni selleri pe Amazon. Aceste cifre sunt semnificativ mai ridicate decât media de succes de doar 13% a cursurilor online. (Sursa)

Iată ce spune Cristi Cereş, unul dintre cursanţii setUP dintr-o ediţie anterioară, la 1 an după ce şi-a deschis propria afacere pe Amazon. În imagine se pot vedea şi cifrele înregistrate de el.

Iar acesta este mesajul unui cursant la doar o lună după lansare:

Oferta cursului Amazon SetUP este întregită de înscrierea în comunitatea Amazonienii, un grup de peste 2000 de membri activi. În cadrul comunităţii, fiecarui membru i se oferă sprijin cu răspunsuri la întrebări, din partea antreprenorilor mai experimentaţi, dar şi cu soluţii pentru diversele probleme întâmpinate. Cele mai multe probleme sunt repetitive, şi astfel există deja soluţii pentru ele. Iar pentru problemele fără precedent, se pleacă de la premiza că mai multe minţi pot rezolva mai uşor o problemă, decât una singură. Mulţi antreprenori care fac acest business declară că accesul la comunitate este unul dintre pilonii care le susţin afacerea.

Ţi-a sunat interesant?

Aici poţi afla mai multe informaţii despre cum poţi şi tu să îţi deschizi un business profitabil pe Amazon. - http://amzsetup.ro/setup5/

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO