Info

(P) ANUNŢ privind Oferta Publică de Cumpărare a acţiunilor emise de SIF MOLDOVA S.A. la preţul de 1,00 RON/acţiune aprobată prin Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară („ASF”) nr. 734 din 30.05.2017

(P) ANUNŢ privind Oferta Publică de Cumpărare a...

Autor: Publicitate

31.05.2017, 17:25 363

Emitent: SIF MOLDOVAS.A societate infiintata si care functioneaza in conformitate cu legile din Romania, cu sediul social in str. Pictor Aman 94C, Bacau, cod postal 600164, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J04/2400/1992, Cod Unic de Inregistrare 2816642 (denumita in continuare „Emitent”).

Domeniul principal de activitate al Emitentului il constituie Cod CAEN 64 – Intermedieri financiare cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii, iar obiectul principal de activitate il constituie Cod CAEN 6499 – Alte intermedieri financiare n.c.a..

Ofertant: SIF MOLDOVA  S.A societate infiintata si care functioneaza in conformitate cu legile din Romania, cu sediul social in str. Pictor Aman 94C, Bacau, cod postal 600164, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J04/2400/1992, Cod Unic de Inregistrare 2816642 (denumita in continuare „Ofertant”).

Domeniul principal de activitate al Ofertantului il constituie Cod CAEN 64 – Intermedieri financiare cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii, iar obiectul principal de activitate il constituie Cod CAEN 6499 – Alte intermedieri financiare n.c.a..

Conform statutului, domeniul principal de activitate al SIF Moldova este reprezentat de: (i) administrarea si gestionarea instrumentelor financiare, instrumentelor financiare derivate si a altor instrumente calificate astfel prin reglementarile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), ale carei atributii si prerogative au fost preluate de catre ASF; (ii) administrarea si gestionarea de actiuni/ obligatiuni si alte drepturi ce decurg din acestea la societatile netranzactionate sau inchise; si (iii) alte activitati auxiliare si adiacente, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Administratorul Ofertantului este Consiliul de Administratie.

In legatura cu actiunile emise de SIF Moldova S.A., Ofertantul detine o cantitate de 16.000.000 actiuni, reprezentand 1,5412% din capitalul social inregistrat la registrul comertului.

Oferta:Ofertantul intentioneaza sa achizitioneze prin oferta publica un numar de 25.000.000 actiuni emise de Emitent, platite integral, care nu se afla in proprietatea Ofertantului (“Oferta Publica”), ce reprezinta 2,4081% din capitalul social inregistrat la registrul comertului.

Oferta Publica se adreseaza tuturor persoanelor fizice si juridice care detin pe perioada Ofertei actiuni emise de Emitent.

Achizitia de actiuni de catre Ofertant in cadrul Ofertei Publice face parte din programul de rascumparare aprobat prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Ofertantului nr. 2 din 04.04.2017, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Partea IV, nr. 1460 din 03.05.2017, in vederea reducerii capitalului social, prin anularea actiunilor, in conformitate cu prevederile legale incidente.

Intermediar:Raiffeisen BankS.A. cu sediul in Bucuresti, Cladirea Sky Tower, Calea Floreasca nr. 246C, Sector 1, cod postal 014476, Bucuresti, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/44/1991, cod unic de inregistrare 361820, inregistrata in Registrul Bancar sub nr. RB-PJR-40-009/1999, in Registrul ASF sub nr. PJR01INCR/400009 si in Registrul de evidenta a operatorilor de date cu caracter personal cu nr. 1967 si 189 (denumit in continuare “Intermediar”).

Perioada de derulare a Ofertei Publice: Oferta Publica este valabila pe o perioada de 15 (cincisprezece) zile lucratoare, intre data de 07.06.2017 si 27.06.2016 si va fi lansata dupa publicarea acestui Anunt in cel putin un ziar tiparit sau online, de informare generala sau financiara de raspandire nationala. Ofertantul declara ca a intocmit un Document de Oferta in conformitate cu reglementarile aplicabile si ca acesta va fi disponibil de la data publicarii prezentului Anunt pe toata perioada de derulare a Ofertei Publice, dupa cum urmeaza: pe suport de hartie, in timpul orelor normale de lucru, la sediul Raiffeisen Bank S.A. din Bucuresti, Cladirea Office, Calea Floreasca nr. 246D, Sector 1, cod postal 014476, Romania, fax 021.230.06.84 si la sediul Ofertantului, in str. Pictor Aman 94C, Bacau, cod postal 600164, Romania si pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucuresti (www.bvb.ro) si a Emitentului (www.sifm.ro).

Modalitatile si locurile de subscriere. Actionarii pot accepta Oferta Publica prin completarea si semnarea, inainte de expirarea perioadei de derulare a Ofertei Publice, a formularului de subscriere, in formatul ce va fi facut disponibil Actionarilor interesati de catre intermediarii autorizati, si prin depunerea tuturor documentelor necesare in conformitate cu prevederile Documentului de Oferta, la sediul Raiffeisen Bank S.A. din Bucuresti, Cladirea Office, Calea Floreasca nr.246D, sector 1, sau la sediul intermediarilor autorizati de catre ASF, care au semnat si transmis Intermediarului Ofertei scrisoarea de angajament privind respectarea conditiilor de derulare a Ofertei Publice. Oferta Publica se va desfasura cu folosirea exclusiva a sistemelor Bursei de Valori Bucureşti.

Program cu publicul pentru subscrieri: de Luni pana Vineri in programul normal de lucru al Intermediarului, intre orele 9:00 – 17:30, sau al intermediarilor autorizati de catre ASF care au semnat si transmis catre Intermediarul Ofertei scrisoarea de angajament privind respectarea conditiilor de derulare a Ofertei Publice. In ultima zi a perioadei Ofertei Publice, programul de primire a formularelor de subscriere va fi pana la ora 12.00 (Ora Europei de Est GMTĂ2).

Viza de aprobare aplicata pe documentul de oferta nu are valoare de garantie si nici nu reprezinta o alta forma de apreciere a Autoritatii de Supraveghere Financiara cu privire la oportunitatea, avantajele sau dezavantajele, profitul ori riscurile pe care le-ar putea prezenta tranzactiile de incheiat prin acceptarea acestei Oferte Publice obiect al acestei decizii de aprobare; decizia de aprobare certifica numai conformitatea documentului de oferta in privinta exigentelor legii si ale normelor adoptate in aplicarea Ofertei Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO