Info

(P) Anunţ public pentru organizarea şi desfăşurarea evaluării/selecţiei prealabile privind desemnarea membrilor în Consiliul de administraţie al Regiei Autonome a Distribuţiei şi Explotării Filmelor „RomâniaFilm”

Copyright: <a href='http://www.123rf.com/profile_ktsdesign'>ktsdesign / 123RF Stock Photo</a>

Autor: Publicitate

11.02.2016, 09:00 216

RomâniaFilm a luat naştere la începutul anilor '50, odată cu naţionalizarea cinematografiei româneşti, ca o companie de stat investită cu un rol important în domeniul finanţării producţiei de filme artistice, documentare, şi de desen animat româneşti şi în domeniul distribuţiei de filme româneşti şi de import. Producţia naţională de filme se realiza din surse proprii obţinute din difuzarea filmelor, fără finanţare de la bugetul de stat. De atunci şi până în prezent, „RomâniaFilm” a continuat să existe sub diferite denumiri şi a cunoscut diverse faze de evoluţie şi dezvoltare.

În prezent, RomâniaFilm este o regie autonomă (Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor – R.A.D.E.F.), aflată sub autoritatea Ministerului Culturii, având ca principal obiect de activitate proiecţia de filme cinematografice, înfiinţată şi funcţionând conform Hotărârii Guvernului. nr. 530/1991 privind înfiinţarea de regii autonome şi societăţi comerciale.

Regia are 149 de angajaţi şi deţine în administrare un număr relevant de săli de cinematograf cu dependinţele acestora. Imobilele şi sălile propriu-zise aflate în administrare constituie obiect al proprietăţii de stat.

RomâniaFilm a avut şi are un rol important în promovarea celor mai importante producţii naţionale şi internaţionale. Misiunea definită pentru R.A.D.E.F. „RomâniaFilm” este să impulsioneze şi să diversifice activitatea în domeniul exploatării şi distribuţiei cinematografice, să optimizeze şi să rentabilizeze activitatea, mai ales prin creşterea numărului de spectatori în sălile de cinema şi prin construirea unui program de revitalizare a sălilor de cinema aflate în administrarea sa.
 

***
 

Ministerul Culturii lansează, astfel, procedura de recrutare a cinci membri ai Consiliului de Administraţie al RomâniaFilm, precum şi a unui membru reprezentant al Ministerului Culturii în acest Consiliu, conform prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a institutiilor publice, cu modificările ulterioare, care reglementează aceste acţiuni.

Comisia de validare şi de evaluare a candidaturilor este formată dintr-un reprezentant al Ministerului Culturii şi din doi cunoscuţi specialişti în resurse umane şi recrutare din mediul privat.

 

Misiunea postului

Noua conducere va fi mandatată cu putere şi autoritate largi şi va avea ca principală misiune să aducă această instituţie la standarde europene într-un timp rezonabil de scurt. Direcţiile şi acţiunile strategice vor fi discutate cu candidaţii în fazele avansate ale procesului de recrutare în aşa fel încât cel puţin o parte dintre acestea şi câteva obiective cuantificabile generice să poată să fie incluse în contractul de mandat al noii conduceri, restul criteriilor de performanţă urmând să fie identificate şi detaliate, cât mai repede posibil, şi după preluarea postului.

Rolurile şi responsabilităţile generale sunt cele obişnuite pentru orice post similar din mediul privat sau în companii publice de dimensiuni comparabile. Diferenţe specifice pentru RomâniaFilm sunt puţin semnificative.

Mandatul noului Consiliu de Administraţie este de 4 ani.

 

Profilul candidatului ideal este profilul obişnuit corespunzător nivelului de senioritate necesar ocupării unui asemenea post într-o companie privată sau publică de dimensiuni comparabile cu acest domeniu specific de activitate.

Cerinţele obligatorii pentru reprezentantul Ministerului Culturii sunt: studii universitare, experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al regiei autonome şi/sau în activitatea de administrare de societăţi comerciale ori regii autonome, şi cunoaşterea limbilor română şi engleză. De asemenea, trebuie îndeplinite condiţiile de candidatură pentru posturile din întreprinderile publice specificate în O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a institutiilor publice, cu modificările ulterioare.

Cerinţele obligatorii pentru celelate persoane (5 posturi) sunt: studii universitare, experienţă de cel puţin 2 ani în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale din domeniul de activitate al regiei autonome, inclusiv societăţi comerciale din sectorul privat, şi cunoaşterea limbilor română şi engleză. De asemenea, trebuie îndeplinite condiţiile de candidatură pentru posturile din întreprinderile publice specificate în O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a institutiilor publice, cu modificările ulterioare.

Aceste persoane nu pot fi selectate din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţii publice tutelare sau al altor instituţii publice.

 

Procesul de selecţie

-      Candidaţii sunt rugati sa trimita un CV în limba romana la adresa ca-radef@cultura.ro, până la data de 17 februarie 2016 . Candidaturile primite după această dată ar putea să nu mai fie luate în considerare.

-      Primirea candidaturii se va confirma prin e-mail cu „reply” la adresa de la care a fost trimis mesajul iniţial.

-      Candidaţii validaţi (care îndeplinesc criteriile obligatorii de selecţie) vor fi invitaţi la un interviu preliminar eliminatoriu de (re)validare a candidaturii (validarea finală).

-      Candidaţii validaţi în urma interviului preliminar vor susţine o probă scrisă cu subiecte de management general, după care vor fi invitaţi la un interviu de fond cu membrii Comisiei de validare şi de evaluare.

-      Rezultatele procesului de selecţie (lista scurtă din care vor fi nominalizaţi câştigătorii finali) vor fi publicate pe site-urile RomâniaFilm şi pe cel al Ministerului Culturii.

-      Din această listă scurtă, autorităţile în drept vor numi viitorii membri ai Consiliului de Administraţie al RomâniaFilm.

Candidaţii care nu sunt invitaţi la interviu până în data de 26 februarie 2016  vor fi consideraţi respinşi, fără să mai fie necesară o altă reconfirmare a respingerii candidaturii.

Notă: acest anunt a fost publicat în presa din Romania, pe site-urile RomâniaFilm (www.romaniafilm.ro) şi pe cel al Ministerului Culturii (www.cultura.ro)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO