Info

(P) Banat Business Park, cel mai mare Parc Industrial din vestul ţării, şi-a deschis oficial porţile

(P) Banat Business Park, cel mai mare Parc Industrial din...

Autor: Publicitate

19.05.2017, 08:00 1621

Cel mai mare Parc Industrial din vestul României, şi-a deschis porţile pentru companiile interesate să îşi dezvolte activitatea de producţie sau administrativă în Europa de Est, odată cu lansarea oficială care a avut loc în data de 18 mai 2017. Localizat în comuna Sînandrei, judeţul Timiş, Banat Business Park se află la o distanţă de doar 5 km de Timişoara, la intersecţia cu viitorul drum express care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – Bucureşti, E69 şi Timişoara. Parcul Industrial este construit la standarde europene şi beneficiază de o infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor oricărui client.

Banat Business Park este certificat conform Legii 186/2013, primind în decembrie 2016 titlul de Parc Industrial. Acesta are o suprafaţă totală de 856.700 m2, plan urbanistic zonal aprobat şi beneficiază de infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor oricărui client: putere electrică disponibilă de 250 MW, sistem de stingere a incendiului şi hidranţi certificaţi FM Global, gaz, apă, canalizare şi fibră optică. Parcelele, în număr total de 41, se vând cu toate utilităţile incluse în preţul terenului şi pot fi comasate şi divizate, în cazul în care acest lucru ar fi solicitat de către un client. Clienţii Parcului Industrial beneficiază de scutire de la plata taxelor şi impozitelor pe o perioadă de 49 de ani, în condiţiile Legii 186/2013 şi potrivit Hotărârii Consiliului Local al Primăriei Sînandrei nr. 21 din 27.07.2016.

“Printre primii clienţi ai Banat Business Park se numără compania germană B. Braun, unul dintre cei mai importanţi furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. B. Braun derulează activităţi în domeniul producţiei de dispozitive medicale şi farmaceutice şi al serviciilor de dializă, având aproximativ 800 de angajaţi în România. În perioada următoare, compania germană va demara o investiţie de tip greenfield în cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sînandrei: o fabrică de soluţii perfuzabile, un centru de cercetare şi dezvoltare ştiinţifică cu laboratoare specializate şi un nou centru logistic. Demararea investiţiei va începe în august 2017, urmând a fi finalizată până în anul 2020 şi va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă.” a declarat Georg Bardeau, director de dezvoltare Banat Business Park.

Banat Business Park se află la o distanţă de 5 km de Timişoara, capitala judeţului Timiş şi important centru economic, turistic şi cultural al zonei de vest a României. Din punct de vedere al căilor de acces, Parcul Industrial se află la intersecţia cu viitorul drum express care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – Bucureşti, E69 şi Timişoara (oraşul aflându-se pe Coridorul 4 European). În acest moment, legătura dintre E69 şi A1 se face pe Şoseaua de Centură a Timişoarei, aflată la un km de Banat Business Park şi continuându-se pe drumul actual de legătură DN 691.

Pentru mai multe detalii accesaţi www.banatbusinesspark.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO