Info

(P) Cum transformă tehnologia modul în care învaţă elevii – modelul Şcolii Americane Bucureşti

(P) Cum transformă tehnologia modul în care învaţă...

Autor: Publicitate

15.07.2016, 09:00 1553

Posibilitatea de a utiliza un calculator de oriunde a devenit un standard, datorită căruia elevii Şcolii Internaţionale Americane din Bucureşti (AISB) au acces la internet oricând şi în orice loc. Ei au, totodată, şi oportunitatea unor experienţe educaţionale, care îi ajută în perfecţionarea procesului de învăţare prin intermediul unor tehnologii moderne şi variate. AISB studiază permanent noutăţile tehnologice ca pe un mijloc de a pregăti, implica şi inspira elevii pentru viitor. Pe lângă asigurarea accesului la internet de pretutindeni, elevii au posibilitatea de a utiliza tehnologiile cu care sunt familiarizaţi la potenţial maxim, cu scopul de a îmbunătăţi productivitatea şi eficienţa. Mai mult decât atât, tehnologia a permis elevilor AISB să îşi însuşească mai mult procesele proprii de învăţare şi să fie mai responsabili.

Pe parcursul ultimilor ani, AISB a investit în mai multe domenii pentru a-şi îmbunătăţi infrastructura tehnologică, rezultatele constând în: creşterea lăţimii de bandă pentru serviciile de internet; implementarea unei reţele wireless cu acoperire în tot campusul; filtrarea conţinutului web standard în industrie, serviciu integrat de printare şi copiere cu acces pe bază de cartelă şi telefon mobil; table inteligente interactive şi proiectoare în fiecare sală de clasă; laptopuri individuale pentru studenţi şi profesori şi un program BYOD (Bring Your Own Device). AISB a realizat toate aceste lucruri printr-o strânsă colaborare cu o serie de parteneri din industrie, iar ulterior şi-a unit forţele cu CRESCENDO pentru a îmbunătăţi şi implementa o nouă infrastructură de reţea în tot campusul.

„Procesul de învăţare nu mai poate fi limitat de cei patru pereţi ai clasei. Noi credem că tehnologia este un catalizator foarte important în remodelarea şi promovarea experienţelor educaţionale pozitive pentru studenţii noştri. În plus, tehnologia oferă studenţilor şi profesorilor o modalitate de a elimina decalajul dintre viitorul actual şi cel dorit prin crearea mediului propice transformării şi regândirea învăţării prin inovaţie şi antreprenoriat. Viziunea mea asupra tehnologiei de la AISB este definită de trei cuvinte – educaţie, interacţiune şi implicare. Ne focalizăm pe îmbunătăţirea şi transformarea şcolii, iar dorinţa mea este să folosim tehnologia pentru a construi o instituţie de învăţământ unde studenţii noştri  sunt implicaţi în procesul de a învăţa cum să înveţe. Suntem hotărâţi să creăm un mediu educaţional bazat pe viziunea studentului şi pe alegerea acestuia de a personaliza, diferenţia şi individualiza procesul de învăţare. Sperăm să atingem acest obiectiv măreţ prin implementarea tehnologiei într-un mod inteligent cu ajutorul infrastructurii de reţea Cisco” , a declarat Johnson Jacob, mentor de tehnologie la Şcoala Internaţională Americană Bucureşti.

După analiza mai multor oferte, Şcoala Americană a ales CRESCENDO şi Cisco pentru modernizarea infrastructurii de reţea, astfel încât să poată creşte capacitatea reţelei şi să răspundă noilor provocări în materie de trafic, scalabilitate, redundanţă, integrare, administrare, securitate şi back-up de date.

„Pentru că am înţeles nevoile şi, în acelaşi timp, împărtăşim viziunea Şcolii Americane asupra educaţiei, am reuşit să le propunem o soluţie total integrată, bazată pe tehnologiile viitorului şi care satisface cerinţele unei instituţii moderne de învăţământ şi a tuturor celor implicaţi în procesul educaţional: elevi, profesori şi părinţi. Pentru CRESCENDO, acest proiect este un exemplu elocvent despre cum, împreună, nevoia de învăţare a elevilor şi viziunea îndrumătorilor lor duc la schimbarea tehnologiei”, menţionează Dan Agache, Director Executiv, în cadrul CRESCENDO.

Soluţia propriu-zisă implementată de CRESCENDO are la bază tehnologia Cisco şi oferă:

•           Soluţie de control al accesului la reţea pentru elevii, profesorii şi invitaţii şcolii (soluţie de tip BYOD, bazată pe Cisco ISE – Identity Service Engine)

•           Roaming simplificat şi mobilitate a dispozitivelor prin soluţia Cisco Unified Access Technology

•           Aplicaţie integrată de management unificat prin soluţia Cisco Prime Infrastructure

•           Administrarea uşoară a reţelei cu ajutorul soluţiei Cisco Catalyst Instant Access

•           Multitudine de porturi, ce conferă flexibilitate şi agilitate

„AISB stă foarte bine la capitolul dotări tehnologice. Fiecare clasă este dotată cu instrumente tehnologice moderne, precum table inteligente, proiectoare şi boxe wireless. Dispunem, de asemenea, de o mare varietate de dispozitive interactive şi le oferim elevilor noştri acces individual la laptop-uri sau au posibilitatea să lucreze pe propriul laptop, în cadrul programului BYOD. În plus, profesorii noştri folosesc fiecare câte o tabletă”, mai spune Johnson Jacob, menţionând că toate aceste lucruri necesitau modernizarea infrastructurii de reţea. „Am urmărit creşterea capacităţii reţelei şi abilitatea de a integra wireless şi wired. Avem în prezent peste 1.000 de dispozitive care necesită conectare la reţea, iar cerinţele sunt tot mai mari. Oamenii vor trafic instant, asistenţă şi perturbări minime în fluxul de lucru. N-am fi putut realiza toate aceste lucruri fără noua infrastructură de reţea Cisco pe care am implementat-o împreună cu CRESCENDO. Suntem mândri de acest rezultat, iar acum putem oferi acces instant şi integrat tuturor utilizatorilor noştri, fără întreruperi, pentru a beneficia de eficienţă şi productivitate maxime”, adaugă Johnson Jacob.

Implementarea soluţiei s-a făcut anul trecut într-o lună şi jumătate, în intervalul iunie – jumătatea lunii iulie. „CRESCENDO a venit cu cea mai bună soluţie, o implementare impecabilă şi foarte discretă - una dintre cele mai bune pe care le-am avut în toată cariera”, mai spune Johnson Jacob.

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti este una dintre cele mai respectate instituţii de învăţământ privat din România. În prezent, şcoala are 820 de studenţi înscrişi de 56 de naţionalităţi diferite şi o echipă de 200 de cadre didactice şi personal administrativ din mai multe ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO