Publicitate

(P) De unde vine Caşcavalul Hochland

Csabo Mozes, Manager Aprovizionare Lapte, Hochland Romania

Csabo Mozes, Manager Aprovizionare Lapte, Hochland Romania

Autor: Publicitate

01.09.2015, 14:34 1309

Uşor de recunoscut datorită gustului bun, lăptos şi consistenţei fine, cremoase, Caşcavalul Hochland este ingredientul cheie al celor mai savuroase gustări şi al celor mai frumoase momente petrecute în jurul mesei de întreaga familie. Este fabricat din lapte românesc, cu rigoare germană, după o reţetă autentică, folosită în fabrica de la Sovata încă din 1976.

Înainte ca produsul să ajungă în bucătăria ta, marea familie a experţilor Hochland îşi dă silinţa, zi de zi, ca tu să te poţi bucura de caşcavalul gustos, realizat numai din ingrediente naturale. Povestea începe la fermele de unde laptele românesc, de cea mai bună calitate este colectat. Cele mai multe dintre ele se găsesc în Zona Târnavelor, o regiune cu biodiversitate ridicată, cu zeci de mii de hectare cu pajişti şi unele din cele mai bogate fâneţe din Europa.

Csabi Mozes, tătic a doi copii, lucrează pentru Hochland de peste 10 ani şi este în prezent manager de aprovizionare lapte. El este cel care are grijă ca în fabrica Hochland de la Sovata să ajungă doar lapte de cea mai bună calitate, fiind responsabil cu dezvoltarea durabilă a structurii de furnizori. Aflându-se în permanenţă în contact cu sutele de oameni care contribuie la realizarea Caşcavalului şi lucrând alături de aceştia la dezvoltarea fermelor lor de familie, Csabi este mândru că are oportunitatea de a cunoaşte atât de bine poveştile lor şi de a-i încuraja să furnizeze cel mai bun lapte.

La fermele cu care Hochland colaborează, mulsul vacilor are loc în condiţii de igienă maximă. Laptele nu ia in niciun moment contact cu aerul, el ajunge din uger direct în bazinul de colectare, unde este răcit. Apoi este transportat în cisternă direct în fabrica de la Sovata, ne povesteşte Csabi. Acesta este doar primul pas în fabricarea caşcavalului, acesta continuându-şi traseul în fabrică, unde este supravegheat cu cea mai mare atenţie de colegii mei. Responsabilitatea acestora şi procesul de realizare a caşcavalului îmi dau toate motivele să-l consum cu încredere, chiar şi în preparatele pentru cei mici şi să îl recomand cu drag.

Una dintre fermele de vaci cu care Hochland colaborează este cea a familiei Szocs. Ferma lor funcţionează de mai bine de 10 ani şi colaborează cu Hochland încă de la început, timp în care a crescut alaturi de companie, ajungând să furnizeze o cantitate mare de lapte de cea mai bună calitate. Domnul Szocs Imre, care lucreaza la ferma impreuna cu sotia si cei doi baieti ai lor, ne-a povestit de grija cu care văcuţele sunt crescute şi hrănite: În sezonul cald, vacile sunt lăsate libere pe pajiştea de lângă fermă, unde se hranesc cu iarbă şi plante proaspete. Când vine frigul, vacile stau în grajd, unde sunt hranite cu fân uscat, natural. Pentru că totul e 100% natural şi avem grijă mare cum le creştem, unde stau, unde păşunează, laptele este unul de foarte bună calitate, iar acest lucru contează cel mai mult pentru ca produsul final să fie de calitate.

Păşunile bogate din Zona Târnavelor, aerul curat şi hrana naturală pe care văcuţele lăsate libere o primesc se reflectă direct în calitatea laptelui. Acesta este motivul pentru care Hochland a ales să colecteze lapte de la fermele care au grijă ca văcuţele lor să ducă un trai cât mai bun şi liniştit, astfel încât tu să te poţi bucura la fiecare masă de un produs delicios şi mai ales de încredere, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO