Info

(P) HIAROM INVEST a încheiat anul cu livrarea a 4 automacarale către ROMGAZ

(P) HIAROM INVEST a încheiat anul cu livrarea a 4...

Autor: Publicitate

19.12.2017, 11:06 1031
 
 

Compania românească HIAROM (www.hiarom.ro) proiectează şi realizează de mai bine de un deceniu o întreagă gamă de echipamente feroviare, forestiere, de construcţii şi utilităţi publice. Compania a realizat în 2015 prima macara portuară HCL69 amplasată la Cernavodă, iar în acest an a instalat o macara personalizată la Varna, în Bulgaria.

CUM S-AU PUS BAZELE HIAROM?

O echipa de tinerii a început în decembrie 2006 o afacere care s-a dovedit poartă către atingerea unei poziţii fruntaşe în domeniul producţiei româneşti de vehicule specializate. Surprinzător, în cazul HIAROM, criza din 2008-2009 a fost momentul propice pentru dezvoltarea afacerii. Dacă în 2007 şi chiar 2008 echipamentele HIAB „se vindeau singure” graţie cererii foarte mari de echipamente pentru construcţii, criză a dus la un colaps al pieţei. De la circa 15000 de camioane noi comercializate în total în România, din care circa 5% erau vehicule specializate, vânzările au scăzut la mai puţin de 3000. Prin urmare, în timp ce multe alte companii îşi restrangeau investiţiile şi disponibilizau personal, HIAROM a investit în retehnologizare. Aşa a devenit dintr-un simplu importator de produse HIAB, un carosier aflat în vârful companiilor de profil din România. Alături de celelalte două companii din grup, EPCO (www.epco.ro), cea mai mare firma de închirieri macarale turn marca Jaso din România, şi UTIROM (www.utirom.ro), importator Hitachi şi Merlo, dorim să continuăm dezvoltarea afacerii şi în anul ce urmează.

CE CIFRA DE AFACERI ŞI COTA DE PIAŢĂ ARE HIAROM?

Anul acesta compania Hiarom va atinge o cifra de afaceri de 8 milioane de euro. În acest moment suntem producător unic în România de automacarale, macarale portuare, respective echipamente de cale ferată. Astfel stabilirea cotei de piaţă pe aceste segmente este imposibilă.

CE PROIECTE DE ANVERGURĂ A DERULAT COMPANIA ÎN 2017 ŞI CE PLANURI ARE

PENTRU 2018?

În acest an am inaugurat macaraua portuară HIAROM HCS640 în prezenţa adjunctului Ministrului Apărării Naţionale din Bulgaria în şantierul naval Navi Arsenal din Varna. Pentru următorul an pregătim livrarea a încă două macarale portuare pentru şantierul naval Navi Arsenal. De asemenea Romgaz a extins anul acesta flota existentă cu 4 automacarale produse de Hiarom Invest. Produsele furnizate de Hiarom au pornit de la ideea unui vehicul capabil de interventii rapide şi punctuale, care să implementeze soluţii tehnologice moderne, dar care să fie accesibil din punct de vedere al achiziţiei şi ȋntreţinerii. În total gama de automacarale HIAROM oferă trei modele: una de 20 de tone la baza, una intermediar de 25 de tone, în configuraţie joasă pentru aplicaţii speciale şi de 35 de tone care reprezintă vârful de gama. De asemenea, am dezvoltat echipamente de cale ferată customizate pe cerinţele specifice ale clienţilor noştri, semnând primul contract cu Samsung. Livrarea acestor echipamente de întreţinere cale ferată s-a realizat în această luna.

CE SERVICII NOI ŞI PRODUSE VA LANSA HIAROM ANUL VIITOR?

Avem planuri mari în 2018, am semnat un contract cu Alstom Dubai pentru 2 drezine autopropulsate cu macarale HIAB. Această colaborare reprezintă o nouă oportunitate de promovare pentru Hiarom alături de parteneriatele existente cu Qatar şi Arabia Saudită. Dezvoltăm un nou camion de sudură cale ferată în colaborare cu o firma elveţiană. Este un proiect secret despre care nu putem să spunem mai multe în acest moment. Echipa noastră de R&D dezvoltă o nouă gama de automacaralele montate pe un şasiu propriu (nu pe camioane). Astfel HIAROM va putea oferi clienţilor săi automacarale de 20, 25 şi 35 tone montate atât pe camioane clasice cât şi pe şasie proprii numite şi macarale „rough terrain”. Suntem pe ultima sută de metri să semnăm un contract pentru o astfel de macara rough terrain de 35 tone. Pentru anul viitor pregătim de asemenea livrarea unei nacele Rail-Road de lucru la ȋnaltime. Un nou segment de interes pentru firma noastră. De asemenea pregătim participarea la două mari târguri internaţionale: Innotrans, care va avea loc în septembrie 2018 în Berlin, Germania. Iar cel de-al doilea târg Euraisa Rail va avea loc în aprilie 2019 în Turcia. Prin participarea la aceste două mari târguri, dorim să ne apropiem de marii clienţi europeni, respectiv să ne creştem vizibilitatea pe Africa, Asia şi Midle East.

Transmitem partenerilor noştri cele mai calde urări de sărbători şi un An Nou fericit!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO