Info

(P) Inteligenţă artificială made in Timişoara. 25 de ingineri IT realizează soluţii smart de contabilitate pentru companii din ţările Scandinave

Autor: Publicitate

03.10.2018, 09:57 738

Cine ar fi crezut, în urmă cu 15 – 20 de ani, că vom vorbi despre inteligenţă artificială în domeniul contabilităţii? Şi nu oriunde, ci în ţara noastră? De asta se ocupă, la Timişoara, 25 de ingineri software care lucrează în centrul de Shared Service şi Research & Development (R&D) din România al companiei norvegiene Azets Insight, lider în ţările nordice în furnizarea de tehnologie, contabilitate, salarizare, resurse umane şi consultanţă.

Peste 3.000 de angajaţi şi un portofoliu de peste 20.000 de clienţi numără, în total, Azets Insight, al cărui sediu central se află în capitala Norvegiei. Centrul de Shared Service din Timişoara, situat în clădirea de birouri United Business Center 2 a ansamblului mixt Openville, este unul tânăr, deschis în urmă cu un an, alături de un departament de R&D, ca parte a strategiei de a oferi un cost eficient şi servicii de procesare specializate. „Folosirea ultimelor tehnologii, precum şi aplicarea de tehnici de inteligenţă artificială reprezintă ceea ce defineşte viitorul în această industrie. Rolul nostru este de a ne ajuta clienţii să prospere prin soluţiile dezvoltate şi de a fi mereu cu un pas înainte. Acesta este motivul pentru care investim considerabil în zona de R&D”, a declarat Alina Bădău, Department Manager Azets Insight Timişoara.

 

MEDIU DE LUCRU INTERNAŢIONAL

 

Spiritul tânăr caracterizează întreaga echipă, media de vârstă în Azets Timişoara fiind de 30 de ani, majoritatea absolvenţi ai universităţilor tehnice din oraş, cu specializare pe dezvoltare software. Mediul de lucru este unul internaţional datorită echipelor de lucru mixte, specialiştii din Timişoara având ocazia să lucreze împreună cu ingineri software din Norvegia sau Suedia.

„Compania are localizat la Timişoara departamentul de R&D. Inginerii noştri sunt implicaţi în proiecte pentru sectorul de business al companiei, direcţia de dezvoltare fiind către AI (inteligenţă artificială) şi RPA (automatizarea proceselor prin robotizare). Proiectele la care se lucrează sunt aplicaţii web din zona de business, accounting şi payroll, dezvoltate pentru clienţi din zona scandinavă. Acum, departamentul include 25 de specialişti, dar planurile de recrutare prevăd creşterea la un număr de 50 de angajaţi, pe termen mediu”, a completat Alina Bădău.

Soluţiile realizate de echipa din Timişoara sunt complexe, metodologia de lucru fiind Agile, cu accent pe utilizarea ultimelor tehnologii în dezvoltarea soluţilor, precum şi pe spiritul de inovaţie şi generarea de idei creative.

 

OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ ŞI PROGRAME DE MENTORAT

 

În prezent, Azets este în căutare de noi specialişti în Timişoara, iar oportunităţile de dezvoltare în companie sunt numeroase. „Ne concentrăm atenţia pe atragerea de ingineri software - Software Developers, Product Specialists, dar şi designeri grafici. Pe lângă mediul motivant de lucru şi oportunitatea de a lucra la proiecte de anvergură la nivel internaţional, angajaţii noştri dispun şi de un pachet atractiv de beneficii extra-salariale, precum: asigurare privată de sănătate, pensie privată, tichete de masă, abonamente la săli de sport, programe de training-uri, teambuilding-uri etc.”, spune managerul Azets Timişoara.

 

 

Dacă până acum Azets s-a axat în Timişoara pe recrutarea de specialişti seniori, care să formeze un nucleu solid pentru proiectele dezvoltate în centrul de R&D, în viitorul imediat compania va derula programe de mentorat pentru studenţi, pentru a forma viitori specialişti.

 

 

Azets este un nume nou, dar cu o prezenţă bine definită pe piaţă, fiind anterior cunoscută ca Visma Services. Compania este prezentă în Timişoara din aprilie 2017, iar în ansamblul mixt Openville, din vara aceluiaşi an. Azets face parte din CogitalGroup, grup axat pe servicii de outsourcing şi consultanţă, format din compania Azets, în Ţările Nordice, şi companiile Blick Rothenberg şi Baldwins, în Marea Britanie. În Azets România lucrează peste 500 angajaţi. Sediul principal este la Sibiu, dar compania mai are birouri la Alba Iulia, Timişoara şi Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO