Info

(P) Noile prevederi privind utilizarea aparatelor electronice fiscale: Arggo Consulting lansează o soluţie de business dedicată companiilor din industria de retail

(P) Noile prevederi privind utilizarea aparatelor...

Autor: Publicitate

27.06.2018, 13:51 366

În contextul normelor legislative aduse de OUG 28/1999 şi a modificărilor ulterioare cu privire la echiparea imprimantelor fiscale cu jurnal electronic, Arggo Consulting lansează pe piaţa din România o nouă soluţie dedicată companiilor medii şi mari care activează în industria de retail. Prin integrarea soluţiei LS Retail, dezvoltată pe platforma Microsoft, cu noile imprimante fiscale, compania prezintă un nou produs care se aliniază cu normele prevăzute în modificările aduse legii.

Cu toate că ordonanţa guvernamentală a intrat în vigoare în data de 1 iunie 2018, modificările aduse acesteia oferă companiilor de retail o extindere a perioadei de implementare a noilor norme. Echiparea cu jurnal electronic a imprimantelor fiscale până la data de 1 septembrie, pentru contribuabilii mari si medii şi 1 octombrie, pentru contribuabilii mici, presupune atât procesul de selecţie a echipamentelor adecvate, cât şi integrarea unei soluţii care să permită conectarea directă cu website-ul ANAF şi procesarea datelor în jurnalul electronic. Prin intermediul parteneriatului cu furnizorul Danubius Exim, Arggo Consulting vine în ajutorul companiilor cu un pachet complet care prezintă atât recomandarea de imprimante eligibile, cât şi soluţia de business, într-o manieră sustenabilă financiar. Arggo Consulting va implementa noua soluţie începând cu 20 iunie a.c., în premieră în România, pentru clientul Dedeman.

,,Din punct de vedere al implementării, noua soluţie nu presupune modificări în structura nativă a LS Retail sau Microsoft Dynamics NAV, ci doar extensiile necesare în conformitate cu noua lege. Vom livra alături de noul produs şi un ghid care va include toate detaliile legate de procesul de administrare. Suntem de părere că noul pachet trebuie să conţină toate informaţiile necesare clientului pentru un proces cât mai eficient de gestionare”, a precizat Dragoş Stănescu, Senior Business Consultant în cadrul Arggo Consulting.

Pentru clienţii care dispun deja de soluţia LS Retail, noul pachet joacă rolul unei extensii care acoperă nevoile aferente reglementărilor legale. Totodată, companiile beneficiază de un proces rapid de implementare, iar configurarea şi administrarea presupun eforturi minime, dar şi de transmiterea rapidă a tranzacţiilor către imprimanta fiscală prin intermediul funcţiilor de conectare: TCPIP sau serial.

,,Arggo Consulting va livra noua soluţie către orice companie ce utilizează soluţia ERP LS NAV şi doreşte alinierea la modificările menţionate în noua lege, integrate într-un pachet complet care include şi recomandarea de modele de imprimante precum Datecs FP700, Datecs FP800 şi Fujitsu FP200. Aceste imprimante funcţionează prin intermediul aplicaţiei Datecs Universal Driver Engine, furnizată de către partenerul nostru Danubius Exim. Această recomandare vine în urma unui proces de testare care ne-a ajutat să identificăm beneficii importante printre care şi viteza de tipărire, memoria fiscală de până la 2500 de rapoarte, semnătura electronică şi posibilitatea de utilizare a multiple metode de plată”, a mai adăugat Dragoş Stănescu.

Toate imprimantele utilizate până în prezent vor fi scoase din funcţiune, deoarece acestea nu prezintă caracteristici care să poată permite aplicabilitatea soluţiei. Echipamentele recomandate de către experţii Arggo Consulting fac parte dintr-o gamă nouă, care prezintă funcţii noi: capacitatea de printare rapidă, imprimare grafică (logo grafic, coduri de bare), modul criptografic, multiple tipuri de taxe permise, multiple tipuri de coduri de bare ataşate produselor, etc.

Echipa de consultanţi ai Arggo Consulting va pune la dispoziţia companiilor care doresc implementarea noii soluţii informaţile necesare care să le ajute să aleagă pachete croite special pentru nevoile acestora.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO