Info

(P) Openville Timişoara: cea mai mare dezvoltare cu destinaţie mixtă din vestul României

(P) Openville Timişoara: cea mai mare dezvoltare cu...

Autor: Publicitate

31.10.2017, 08:00 1282

Timişoara va beneficia, în viitorul apropiat, de o dezvoltare de real estate unică în sud-estul Europei, prin concept şi dimensiuni. Este vorba despre ansamblul Openville, primul proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, care se realizează, în prezent, în centrul oraşului.

Ansamblul urbanistic Openville va gravita în jurul Iulius Mall Timişoara, cel mai mare mall din afara Bucureştiului, care va avea în proximitatea sa şapte clădiri de birouri, pe o suprafaţă de 130.000 mp, un parc de peste 55.000 mp, noi opţiuni de divertisment, patru săli de evenimente şi peste 4.050 de locuri de parcare. Nu mai puţin de 131.000 mp închiriabili şi 450 de magazine va include Iulius Mall la finalul procesului de extindere, care urmează a fi demarat de compania IULIUS în perioada următoare.

Datorită sinergiei dintre multiplele sale funcţiuni, Openville va fi un pol regional de business şi destinaţia principală de cumpărături şi relaxare din vestul ţării.

Parc de 55.000 mp, ancora ansamblului Openville Timişoara

Principala noutate a componentei de retail va consta în numeroasele opţiuni de loisir care vor fi disponibile atât în interiorul Iulius Mall Timişoara, cât mai ales în aer liber. Un parc de peste 55.000 mp va fi ancora principală a proiectului, spaţiu verde ce va fi creat integral pe actualul areal din faţa mall-ului.

Parcul va avea o componentă peisagistică spectaculoasă, care se va integra perfect cu mixul de spaţii office şi comerciale. Va include peste 1.000 de arbori maturi, 20.000 de arbuşti, lac, piaţete pentru evenimente, alei de promenadă şi gazon special, precum şi un carusel pentru copii. Parcul va fi şi o destinaţie ideală pentru socializare, întâlniri cu prietenii şi relaxare după orele petrecute la birou, datorită numeroaselor cafenele şi restaurante care vor fi amenajate aici.

Noua generaţie de retail, cu impact regional: 131.000 mp şi 450 de magazine

Componenta de retail a ansamblului Openville va impresiona şi la capitolul dimensiuni. Cei 60.000 mp adiţionali creaţi vor însemna: 100 de magazine în plus, o arteră de shopping pietonală, noi branduri, magazine pe spaţii mai ample, mai multe săli de cinema, restaurante şi cafenele cu amenajări tematice, spaţii de joacă pentru copii şi noi servicii.

Datorită unicităţii sale în materie de branduri şi concept, Openville va atrage un public eterogen, din întreaga regiune şi din afara graniţelor. Openville va fi locul ideal din inima Timişoarei unde îţi poţi petrece ziua la cumpărături, iei masa cu prietenii, te plimbi prin parc cu familia, te relaxezi la terasele cafenelelor şi participi la evenimente culturale.

Până în prezent, în ansamblul mixt Openville a fost inaugurată o clădire de birouride 18.000 mp, închiriată integral de companii din IT şi automotive, iar cea de-a doua, de 13.000 mp, va fi finalizată în perioada imediat următoare. De asemenea, în curând va fi finalizată o parcare supraetajată cu peste 900 de locuri, conectată de Iulius Mall printr-o pasarelă pietonală. În paralel, se lucrează la cea de-a treia clădire office, de 18.000 mp, care va fi finalizată anul viitor.

Investiţia în proiectul mixt Openville Timişoara este estimată la peste 220 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO