Info

(P) Oportunitate de investiţie Moara Vlăsiei

(P) Oportunitate de investiţie Moara Vlăsiei

Autor: Publicitate

30.05.2017, 12:11 1453

Premier Estate Management propune un amplu teren cu o suprafaţă de 50.5 de hectare, cu o poziţie remarcabilă, situat în comuna Moara Vlăsiei de lângă Bucureşti. Terenul se află la o distanţă de 25 de kilometri faţă de kilometrul 0 al Capitalei, 30 de minute de zona de birouri din Calea Floreasca/Barbu Vacarescu şi la 25 de minute cu maşina de Aeroportul Internaţional Otopeni. De asemenea, Complexul Therme, dar şi Băneasa Mall se află la o distanţă de condus de 30 de minute. Accesul la autostrada A3 care leagă Bucureştiul de Braşov este facil (15 minute cu maşina). Expertiza companiei noastre în contextul de piaţă extrem de favorabil recomandă acest teren pentru o investiţie rezidenţială sau cu caracter mixt.

Contextul de piaţă

Piaţă imobiliară în general şi segmentul rezidenţial în special, traversează în acest moment una din cele mai favorabile perioade. Vorbim de o creştere sustenabilă, organică, dată de o nevoie clară şi evidentă în piaţă. Dincolo de faptul că cererea de locuinţe creşte constant, autorităţile au declarat în diverse rânduri că sectorul construcţiilor şi industria imobiliară trebuie să reprezinte unul din motoarele economiei. În consecinţă, apar dezvoltări noi, importante fonduri de investiţii şi antreprenori locali cu experienţă şi expunere internaţională în office şi retail mizează pe rezidenţial sau proiecte mixte cu o importantă componentă rezidenţială, in mixul lor investiţional în această perioadă.  Nevoia de locuire rămâne una din cele mai importante nevoi pentru locuitorii marilor oraşe, cererea fiind în acest moment peste oferta. În plus, cererea pentru proiecte rezidentiale noi este în creştere constantă – peste 300% în ultimii trei ani. Un mix coerent nu poate exclude componenta rezidenţială la care se poate adăuga cu succes cea de servicii adiaciente, servicii de recreere şi petrecere a timpului în aer liber, în spaţii largi.

Oportunitatea de investiţie

Alături de amplasamentul terenului situat în Moara Vlăsiei, oportunitatea investiţională este dată de suprafaţa foarte generoasă de 50.5 hectare, care îl recomanda pentru un proiect rezidenţial sau un proiect cu dezvoltare mixtă, de tipul “oraş in oraş”. De asemenea, merită menţionat faptul că în apropierea terenului se află mai multe izvoare de apă termală ceea ce îl poate face pretabil pentru o investiţie într-un centru de agrement. Tot în zona de agreement, menţionăm alte posibile destinaţii: hipodrom, circuit auto, centru de sporturi outdoor. Nu în ultimul rând, terenul se pretează pentru investiţii cu potential ridicat precum centre de sănătate, centru de îngrijire a persoanelor vârstnice. De altfel, exista deja un PUZ aprobat care prevede construcţia unui ansamblu rezidential de mare anvergura, cu 536 de case individuale, 70 de apartamente, 1.080 de locuri de parcare, respectiv o suprafaţă generoasă rezervată spaţiilor verzi şi parcurilor.  Un atuu important şi unul din elementele cheie în ceea ce priveşte potenţialul terenului este şi proximitatea faţă de Pădurea Brânzeasca care se invecinează în zona de nord cu proiectul.  Terenul se poate comasa cu suprafeţe adiacente pentru un minim de 100 ha, dacă este necesară o suprafaţă mai mare.

În cazul în care investitorul optează pentru o destinaţie rezidenţială, terenul propus are toate avantajele pentru a pune accent pe un mod de viaţă contemporan. Unităţilor locative li se va adăuga cu succes servicii şi facilităţi precum gym, spa, gradinita, clinica medicala zone pietonale, de jogging si recreere. Deloc întâmplător, exemplele concrete din piaţă arată că cea mai mare investiţie rezidenţială din România este construită după un concept similar si in aproprierea proiectului propus de catre noi.

Informaţii detaliate despre teren, PUZ-ul aprobat şi o analiză suplimentară a potenţialului investiţional, pot fi obţinute în cadrul unei întâlniri cu Laurenţiu Radu , Business Development Manager în cadrul Premier Estate Management.

Laurentiu RADU

+40 723 00 00 42

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO