Info

(P) Un alt Big Short este la orizont. Iată cum poţi profita de oportunitatea secolului

(P) Un alt Big Short este la orizont. Iată cum poţi...

Autor: Publicitate

03.02.2016, 15:53 8850

John Paulson este o legendă pe Wall Street, dar nu a început aşa. De fapt, nimeni nu-l ştia...până spre finalului lui 2007.

Atunci, Paulson a fost inteligent şi a înţeles ceva ce majoritatea nici nu suspecta. Că există o fisură în pieţele financiare, cauzată de creditele ipotecare cu risc ridicat. A fost nerăbdător să parieze masiv împotriva acesteia, deşi era sigur însă cum să-şi joace cartea...

Un Big Short...

Paulson şi alţi ilustrii anonimi precum Michael Burry, au pariat masiv împotriva riscantelor ipoteci, utilizând instrumente financiare derivate.

Iniţial, tranzacţia a mers împotriva lor – provocându-le minusuri în conturile de brokeraj pe măsură ce piaţa ipotecară continua ascensiunea spre Marte. Însă, în loc să închidă tranzacţiile şi să accepte pierderi de zeci de milioane de dolari, Paulson şi alţi câţiva speculatori au dublat pariurile pe căderea pieţei. La jumătatea lui 2007, piaţa a început să se prăbuşească. Spre finalul anului, devenea tot mai clar că Paulson se află în cea mai spectaculoasă tranzacţie din istorie, cu un profit de $15 miliarde pentru fondul său, ce a doborât recordul stabilit de G. Soros în piaţa Forex la începutul anilor 90.

În timp, a primit un alt apelativ, mai presus de “The Greatest Trade Ever”. Datorită cărţii despre criza ipotecară scrisă de J.Lewis şi devenită best-seller, tranzacţia lui John Paulson a fost supranumită “The Big Short”.

Filmul The Big Short, devenit un hit la Hollywood, tocmai a debutat şi în cinematografele din România.

Un alt Big Short...

Dar iată cum stau lucrurile...Este pe cale să se întâmple din nou. Câţiva experţi, printre care şi Michael Burry, eroul din lumea reală a filmului The Big Short, interpretat de Christian Bale, avertizează că un nou colaps al pieţelor financiare este iminent. “Din păcate, nu am învăţat nimic din ce s-a întâmplat. Din punct de vedere economic, ne-am întors de unde am plecat: încercând să stimulăm creşterea economică cu bani ieftini”, afirmă acesta într-un interviu pentru New York Magazine.

Paul Elliott Singer, fondatorul Elliott Management Corp., numeşte această oportunitate “The Bigger Short”.

Bill Gross, co-fondatorul Pacific Investment Management Co. (PIMCO) a afirmat de curând că acest SHORT reprezintă o oportunitate unică într-o viaţă. Mai bună decât Lira în 1993.

Jeff  Gudblach, fondatorul Doubleline Capital pariază pe prăbuşirea acestei clase de active din zona Euro.

The BIGGER Short...

Un şi mai mare Big Short poate fi la orizont. Când se va întâmpla, tranzacţiile se vor derula cu rapiditate. Investitorii care vor profita de această oportunitate pot deveni următoarele legende de pe Wall Street.

„Nu vor trebui să apeleze la instrumente prea complicate de data aceasta”, afirmă reprezentaţii Admiral Markets.

Analiştii companiei de brokeraj au pregătit un raport special pentru cei care vor viziona acest film la cinematografele din Bucureşti şi din ţară.

Într-un material distribuit gratuit cu biletul la film şi într-o versiune online dedicată, aceştia explică actuala fisură din pieţele financiare, dar şi strategia pentru a profita de consecinţele viitoare.

„Spectatorii filmului The Big Short vor înţelege ce clasă de active poate provoca o nouă criză globală, care sunt cauzele care pot duce la un nou colaps epic, dar şi strategia cu cele 3 tranzacţii care-i pot ajuta să obţină expunere maximă pe profiturile generate” afirmă reprezentanţii Admiral Markets.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO