Info

(P) Un nou record pe piaţa vinului din România: 6 stiluri diferite de spumante medaliate, produse pe o singură podgorie

(P) Un nou record pe piaţa vinului din România: 6...

Autor: Publicitate

10.10.2017, 16:28 2306

Începând cu luna septembrie a acestui an, Domeniile Panciu, producător de vinuri din judeţul Vrancea, a atins un nou record naţional la capitolul vinuri spumante. Datorită condiţiilor oferite de terroir, a fost posibilă producerea spumantelor în 6 stiluri diferite pe o singură podgorie.

“Cartea de vizită a brandului Domeniile Panciu o reprezintă vinurile spumante de calitate. Pentru a le produce e nevoie de terroir-ul şi climatul potrivite, care pot asigura strugurilor un echilibru între zaharuri, aciditate şi arome potrivit, de cunoştinţe legate de metodele de producţie, de echipamente specifice şi de o echipă de oameni implicaţi şi doritori să facă treabă bună,” spune Daniel Guzu, proprietar Domeniile Panciu.

Medalii obţinute la concursurile de profil

Toate spumantele produse de Domeniile Panciu au robţinut medalii la concursurile de profil, ceea ce demonstrează calitatea lor. În acest moment, ele au adunat 4 medalii de aur, 3 de argint şi două de bronz la concursuri precum Decanter WWA, IWCB sau WPR. La prima ediţie a Festivalului Wine Culture de la Iaşi, care a avut loc la finalul lunii septembrie, singurele spumante premiate au fost cele de la Domeniile Panciu, iar Sauvignon Blanc Domeniile Panciu 2016 a luat Marea Medalie de Aur.

“Încă de acum 5 ani, am început producţia de vinuri spumante după mai multe metode. Astfel, am reuşit să includem în portofoliul nostru 6 metode: Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Cuvee, Rose Clasic Brut, Charmat şi Asti. Ne bucurăm că toate sunt apreciate atât de către consumatori, cât şi de juraţii de la diverse concursuri de profil,” mai spune Daniel Guzu.

Consumul de spumante, în creştere pe piaţa mondială

Consumul de vinuri spumante înregistrează un consum ridicat, cu o rată anuală medie de creştere de 2% până în 2020. Vinurile spumante, care în 2016 erau responsabile pentru 8% din piaţa totală, vor înregistra un avans care le va permite să ajungă la 16%.

Piaţa românească de vinuri nu face excepţie de la acest trend. Cererea pentru  acest tip de vin creşte de la an la an. Tot mai multe crame încep să producă un vin spumant. Dacă în urma cu 4 ani existau aproximativ 5 producători, în acest moment există 15 companii care îl au în portofoliu, urmând să crească până la final de an.

###

Despre Domeniile Panciu

Viile Domeniilor Panciu se întind pe o suprafaţă de 120 hectare. În 2016, compania a îmbuteliat aproximativ 120 000  de sticle de vin spumant, iar pentru 2017 şi-au propus să ajungă la 150 000 sticle pe care să le vândă atât în ţară, cât şi la export. www.domeniilepanciu.ro

Află mai multe detalii despre soiurile româneşti de struguri şi despre turismul viticol de pe: www.revino.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO