Info

(P) Veoneer - numele noii companii de Electronics care se va desprinde din Autoliv

(P) Veoneer - numele noii companii de Electronics care se...

Autor: Publicitate

02.04.2018, 08:00 4142

În decembrie 2017, Consiliul de administraţie al Autoliv a decis să continue dezvoltarea segmentului de Electronics - acum denumit Veoneer - creând o companie independentă, tranzacţionată public în al treilea trimestru al anului 2018.

Obiectivul Veoneer este de a deveni un furnizor principal pentru ADAS şi conducere autonomă, precum şi un lider de piaţă în produsele electronice de siguranţă pentru automobile.

Când va fi listată public, oferta Veoneer va include sisteme electronice de siguranţă, senzori şi software pentru siguranţa activă, sisteme avansate de asistenţă a şoferilor (ADAS) şi conducere autonomă (AD), precum şi soluţii avansate de control al frânării.

"Denumirea acestei noi companii – Veoneer - reflectă în mod clar faptul că aceasta este o companie independentă, axată pe tehnologii viitoare. Aşteptăm cu nerăbdare să creăm o companie concentrată asupra clienţilor. Marca Veoneer va fi un deschizător de drumuri vizionar în electronica auto, ADAS, automatizare şi mobilitate nouă, a declarat Jan Carlson, CEO al Veoneer.

"Astăzi avem unul dintre cele mai largi portofolii de produse de pe piaţă, iar obiectivul pentru Veoneer este să rămână în fruntea inovării în actuala revoluţie a industriei auto. Veoneer este pregătit să preia provocările automatizării şi interacţiunii dintre autovehicul şi om, pe măsură ce vehiculele devin din ce în ce mai inteligente. Această dezvoltare va îmbunătăţi considerabil siguranţa traficului şi va aduce noi nivele de confort pentru persoanele care au nevoie de transport ", a continuat Jan Carlson.

După divizare, segmentul actual de sisteme de siguranţă pasive va continua sa funcţioneze sub numele Autoliv, cu listarea continuă pe Bursa de Valori din New York şi Nasdaq Stockholm.

Se aşteaptă ca divizarea să se finalizeze în al treilea trimestru al anului 2018, sub rezerva unor condiţii de piaţă, de reglementare şi a altor condiţii, inclusiv aprobarea Consiliului de Administraţie al Autoliv.

Autoliv, Inc. este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume.

În România, Autoliv este prezentă din 1997, iar Divizia Electronics este cel mai mare centru R&D Autoliv din lume. În prezent, peste 800 de ingineri îşi desfăşoară activitatea în Timişoara şi în Iaşi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO